Zelf een game bouwen en delen via iOS App Store of Google Play? Internetbedrijf Appy Pie heeft vanaf dinsdag 20 mei officieel een gratis game-ontwerp platform, waarop je zelf binnen 5 minuten een game kunt ontwerpen.

Dit meldt Business Insider.

Met de tools op het nieuwe platform kun je in slechts 5 minuten een mobiel spelletje bouwen. Het is misschien niet het meest geweldige of gecompliceerde spel, maar toch. Kennis van programmeren is niet nodig.

Hoe werkt Appy Pie

Je maakt eerst je keuze tussen zes verschillende templates. Dit wordt de basis voor je spel. Je kunt kiezen uit basketbal, casino, tic-tac-toe, een schietspel, een soort ‘flappy bird’ en een puzzel.

Als je wilt kun je zelf een titel voor het spel kiezen, maar je kunt er ook één van het template kiezen. Daarna kun je zelf een beschrijving invullen van het spel en een logo kiezen of uploaden. Ook kun je kiezen hoe de hoofdpersoon (bijvoorbeeld jouw eigen ‘Flappy Bird’) eruit ziet en is het mogelijk om de achtergrond te kiezen en klaar is het ontwerp.

Toch betalen

Hoe slecht je ontwerp ook is, het bedrijf zet je game altijd op de website. Wil je de game via de verschillende app stores verspreiden? Dan moet je wel je portemonnee trekken, Appy Pie wil blijkbaar toch wat verdienen.

Voor het aanbieden van een app in alle gangbare appstores moet je 33 dollar per maand betalen. Door advertenties en in-app aankopen toe te voegen aan je game kun je proberen de 33 dollar eruit te halen en zelf ook nog wat te verdienen aan bijvoorbeeld je nep-Flappy Bird.

Lees ook

Dit infantiele spel harkt 50.000 dollar per dag binnen

 

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl