Er is niet bepaald een gebrek aan lifestyle-bloggers die de wereld over reizen. Ze delen hun reislust en maken duizenden volgers jaloers met hun foto’s op Instagram.

Toch hebben maar weinigen kennis van de wereld zoals een piloot dat heeft – en een blik vanuit de cockpit.

Madeleine Schneider-Weiffenbach, @pilotmadeleine op Instagram, noemt zichzelf ‘blogger en globetrotter’, maar ze is óók een gediplomeerd piloot op zoek naar een baan.

Totdat ze de perfecte job vindt, deelt ze met haar 760.000 volgers hoe ze de wereld over reist. Meestal met haar vriend, die ook een flinke fanschare heeft, deelt ze adembenemende foto’s van bestemmingen als Santorini en de Taj Mahal.

Ondertussen schrijft ze voor haar lifestyleblog waar ze tips voor reizen, fitness, mode en eten deelt én ze een online shop heeft waar ze haar eigen boek over ‘clean en creative cooking’ verkoopt.

Scroll naar beneden om meer te weten te komen over de Duitse piloot die een Instagram-sensatie werd.


Ontmoet Madeleine Schneider-Weiffenbach, de Instagram-famous lifestyleblogger die een opleiding tot piloot volgde.

Mornings in Bali 🌴 are like a dream come true 🙏🏽✨

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on

“Ik ben altijd geinteresseerd geweest in de luchtvaart en wil al sinds mijn twaalfde piloot worden”, vertelt ze aan The Daily Mail. “Vliegen zit in mijn familie, twee van mijn neven zijn ook piloot.”


Ze kreeg haar vliegbrevet een paar jaar geleden, maar heeft sindsdien moeite om de perfecte baan te vinden. In plaats daarvan focust ze zich op het bloggen, de wereld over reizen en af en toe zelf privé vliegen.

In my element ✈️🌍 #avgeek #femalepilot @qatarairways

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on

Ze vertelde aan The Daily Mail: “Ik kon er al snel van leven, daarom besloot ik me te richten op het reisbloggen in plaats van werken voor een chartermaatschappij. Ik heb daar absoluut niets op tegen, maar ik ben blij dat ik nog een andere optie heb.”


In eerste instantie maakte ze haar profiel @pilotmadeleine aan, omdat ze een platform zocht waar ze contact kon zoeken met andere piloten. Al snel begon ze ook met het delen van haar persoonlijke leven.

Hard to believe this place is real 😱 ______ See more scary but stunning videos on Insta Stories 💙

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on

In een blog uit 2016 zegt ze: “De vliegwereld is relatief klein en niet iedereen is geïnteresseerd in een piloot, daarom had ik destijds maar weinig volgers. Na een tijdje begon ik meer foto’s uit mijn persoonlijke leven te delen: fitnessfoto’s, gezonde recepten en reisfoto’s. Vooral de fitnessfoto’s en gezonde recepten deden het zo goed dat ik meer volgers kreeg.”


Dus, waar doet ze het van? Op haar blog schrijft ze dat ze ‘altijd hard gewerkt heeft’ om haar levensstijl te kunnen bekostigen.

“Ik was dertien toen ik begon als babysitter”, schrijft ze. “Later werkte ik drie dagen per week in een bakkerij. Ik moest om vijf uur ‘s morgens beginnen. Ofwel: ik kon nooit uitgaan. Wanneer ik dat wel deed, moest ik na de club direct naar werk. Hoe dan ook, door niet veel uit te gaan en veel te werken heb ik altijd veel kunnen sparen. Een deel daarvan geef ik uit aan vluchten en dergelijke. Mijn grootste passie is altijd al reizen geweest.”


Ze voegt toe dat sommige mensen hun geld opsparen voor ‘een dure Chaneltas of schoenen van Louboutin’. Zij spaart liever om mooie reizen te maken.

“Ik geef niet veel om dure kleding, ik koop mijn make-up altijd bij de drogist, ik heb geen auto, mijn huur is laag, ik doe boodschappen bij de Aldi”, schrijft ze. “Over het algemeen ben ik heel zuinig ingesteld.”


Ze wordt regelmatig uitgenodigd om gratis in een hotel te verblijven of bij haar ‘vrienden van over de hele wereld’. Hierdoor hoeft ze vaak alleen voor de vlucht te betalen.

Hoe dan ook, ze zegt dat er stiekem toch ‘een hoop werk in gaat’ omdat ‘de hotels mooie foto’s en video’s ervoor terug willen zien’.


Ze is een ambassadeur van KLM, de maatschappij waar haar neef ook voor werkt.


Dat betekent waarschijnlijk dat ze gratis of met korting kan vliegen.

Somewhere enroute ✈️ to PERU ⛅️💙💜💗 #pastelskies @klm #klm #klmtraveler *Non paid sponsored post*

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on


Ze plaatst ook geen groot aantal ‘niet-gesponsorde posts’, terwijl ze met merken samenwerkt.


Dankzij haar levensstijl kan ze de meest ongelofelijke plekken bezoeken. Zo was ze onlangs in Santorini…


…waar ze pizza at als ontbijt.


Maar er zijn meer aantrekkelijke ontbijtjes op haar profiel te vinden, zoals deze op Bali.

Bali breakies be like 👅

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on


Het uitzicht op deze foto is ook niet verkeerd.


Ondertussen doet ze onderweg veel aan yoga.

When you get to workout along with such a view 🙏🏽💗🌅 #sunsetyoga

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on


Ze reist vaak met haar vriend Iqbal Gran, die ook meer dan 14.000 volgers heeft.


Hier viert het paar de verjaardag van Gran in Ubud…


…en bezoeken ze de Taj Mahal.


Schneider-Weiffenbach zegt dat haar leven zwaarder is dan het lijkt. Het ziet er misschien uit alsof ze op vakantie is, vaak zit ze tot diep in de nacht artikelen te schrijven en haar foto’s en video’s te bewerken. Vervolgens staat ze weer vroeg op “en hoop ik dat ik er fris uitzie op de foto’s”.

The light in Santorini is simply mesmerizing ✨

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on


Ze zegt dat ze in het bloggen niet te maken heeft met vooroordelen zoals bij de luchtvaart. “Als blond meisje is het niet altijd makkelijk om steevast onderschat te worden door je docenten en collega’s”, zei ze tegen The Daily Mail.

Waking up like this felt pretty surreal 🙏🏽😻

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on


Toch zegt ze dat ze “ieder moment terug zou gaan naar de luchtvaart” als “er een passende baan voorbij komt”. Op haar blog schrijft ze dat haar droombaan werken voor Condor of Hawaiian Airlines zou zijn.


“Vliegen geeft mij het meest ongelofelijke gevoel van de wereld”, schrijft ze op haar blog. “Er gaat niets boven zelf vliegen, om zoveel kracht in je handen te hebben en het ongelofelijke gevoel van vrijheid door je hele lichaam.”

Ze voegt toe: “Piloot zijn is altijd mijn droom geweest, sinds ik een klein meisje was, en dat is nog steeds mijn droom.”


“Hopelijk kan ik mijn volgers en lezers laten zien hoe mooi onze wereld is”, zei ze tegen The Daily Mail. “Er zijn zoveel adembenemende plekken. Ik wil ze allemaal bezoeken en mijn ervaringen delen met mijn publiek.”

Heaven is a place on earth 🎈🐾🐶 #cappadocia

A post shared by MADELEINE ✈️💕 (@pilotmadeleine) on


Ze schrijft op haar blog: “Mijn baan maakt het mogelijk om overal ter wereld te werken. Ik houd echt van mijn leven op dit moment. Ik voel me vrij en ben niet aan een plaats gebonden. Dit maakt me erg gelukkig. Draait het daar niet om in het leven?”


LEES OOK: Deze Insta-famous zoon van een Dubaise miljardair gaf zijn Ferrari een Louis Vuitton-print, maar hij mag er pas over 3 jaar in rijden