Chelsea-coach Roberto Di Matteo staat op straat. Dat maakte de club woensdag bekend. Het ontslag komt een dag na de 3-0 nederlaag die de Londenaren dinsdag leden in de uitwedstrijd tegen Juventus.

Di Matteo volgde vorig seizoen de ontslagen André Villas-Boas op en haalde met ‘The Blues’ gelijk de Champions League binnen.

Chelsea staat dit seizoen echter op de rand van uitschakeling in de groepsfase van het miljoenenbal. De laatste vier wedstrijden in de Premier League wist Chelsea ook niet te winnen en staat daardoor derde, 4 punten achter op koploper Manchester City. Dat lijkt de 42-jarige Italiaan nu fataal te zijn geworden.

“De prestaties en het vertoonde spel van de afgelopen weken waren niet goed genoeg. Daarom is een verandering nodig, zeker nu een belangrijke periode in de competitie voor de deur staat”, luidt de verklaring van de club op zijn website.

Chelsea heeft de 52-jarige Spanjaard Rafael Benitez per direct aangesteld als trainer tot het einde van dit seizoen. Hij wordt de negende manager in tien jaar tijd bij de Londense club. De snelle trainerswissels bij de Champions Leaguewinnaar begonnen toen de Russische oliemagnaat Roman Abramovitsj in 2003 in de club stapte.

Achtereenvolgens stonden Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas en Roberto di Matteo aan het roer bij ‘The Blues’. In die periode won Chelsea één keer de Champions League, drie landstitels, vier FA Cups en een keer de wereldbeker.