Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Fruit blijft koel dankzij de container mat van Otflow
  • Baby Exchangerie helpt je besparen op de kosten voor je babyspullen
  • V&D-pand in Eindhoven kreeg nooit een Hudson’s Bay, maar nu wel 400 flexplekken

 

1. Fruit blijft koel dankzij de container mat van Otflow

Elke dag varen talloze schepen met fruit over de oceanen, de warme temperaturen kunnen fruit snel aantasten. De logistieke startup Otflow zorgt ervoor dat mango’s en avocado’s wel goed aankomen dankzij een slimme mat.

Die mat zorgt er voor dat de koeling in containers beter verspreid wordt. Het lijkt een simpele oplossing, maar de aanpak is voor de conservatieve transportsector een echte innovatie.

De aanpak bestaat niet alleen uit het leveren van de mat zelf, maar de service er omheen. Otflow lost het temperatuurprobleem op met hun mat én alle werkzaamheden eromheen. Alleen zo kan ervoor gezorgd worden dat er niet alleen matten worden verkocht, maar dat ze ook goed gebruikt worden. Inmiddels werden 3.000 containers voorzien van een Otflow-mat.

Lees ook op Business Insider

2. Baby Exchangerie helpt je besparen op de kosten voor je babyspullen

Wanneer je je eerste kind krijgt, moet je direct rekening houden met kosten die flink op kunnen lopen. Bovendien wil bijna iedere verkoper van babyspullen dat je zo veel mogelijk nieuwe dingen in huis haalt.

Het Nederlandse Baby Exchangerie besloot dat dit anders kan. Zij zetten een platform op waar jonge ouders op een duurzame manier hun babyuitzet kunnen verzamelen. Na gebruik stuur je het gewoon weer terug.

Met dit leasemodel voor babyproducten helpt Baby Exchangerie de ouders tijd, geld én opslag te besparen en draagt het bedrijf bij aan de circulaire economie. Ouders kunnen er wel 70 procent goedkoper mee uit zijn, zo stellen de ondernemers.

3. V&D-pand in Eindhoven kreeg nooit een Hudson’s Bay, maar nu wel 400 flexplekken

Bijna alle grote Nederlandse steden kampen inmiddels met de leegstand van oude warenhuizen. Maar in Eindhoven hebben ze nu een invulling voor de bovenste vier verdiepingen van het oude V&D-gebouw.

In het pand komen ruim 400 flexplekken voor makers met allerlei achtergronden. “Iedereen verdient een werkomgeving om geïnspireerd te raken, samen te werken en verbindingen op te zoeken”, zegt Microlab-oprichter Luuk Visser. Microlab huisvest vooral ondernemers en zzp’ers in creatieve beroepen en bedrijfstakken. Dat Hudson’s Bay er uiteindelijk voor koos zich niet in het Eindhovense V&D-pand te vestigen, komt de creatieve ondernemersgroep nu dus goed uit.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Deze ondernemer werd 9 keer ontslagen en begon zonder ervaring een beautymerk – nu verkoopt hij 1 miljoen moddermaskers per jaar