Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • FrieslandCampina denkt dat een melkkoe nog niet vervangbaar is
  • IKEA Utrecht komt met solliciteren bij kandidaten thuis
  • YES!Delft en UtrechtInc behoren bij de beste 10 startupbroedplaatsen
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)


 
1. FrieslandCampina denkt dat een melkkoe nog niet vervangbaar is

Op het Nationaal Sustainability Congres in Den Bosch kwam donderdag het Nederlandse bedrijfsleven bijeen om te praten over duurzaamheid. Daaronder ook Frans Keurentjes, voorzitter van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Is de koe vervangbaar als het gaat om het maken van melk?

“Daar wordt op verschillende plaatsen in de wereld enorm in geïnvesteerd om dat te organiseren”, aldus Keurentjes. “Wij zijn daar zelf zeer in geïnteresseerd en ook bij betrokken. Alleen we zien de ontwikkeling op dat gebied nog niet in de buurt komen bij het unieke concept van wat de koe kan. Bij vleesproductie is dat al wel in een verder stadium.”

Om dat op een zo duurzaam mogelijke manier te doen, ontwikkelde FrieslandCampina samen met het Wereldnatuurfonds de biodiversiteitsmonitor. Daarmee kunnen boeren extra geld verdienen als ze hun land in richten op een manier die beter is voor de natuur.

2. IKEA Utrecht komt met solliciteren bij kandidaten thuis

Lees ook op Business Insider

Wil je solliciteren bij IKEA Utrecht? Dan hoef je niet per se naar de vestiging van de Zweedse meubelgigant te komen. Een medewerker komt graag bij jou thuis langs voor het gesprek.

IKEA Utrecht heeft een aantal openstaande vacatures die het bedrijf snel wil invullen. Maar door krapte op de arbeidsmarkt en concurrentie van andere werkgevers in de omgeving is het lastig om mensen te vinden.

Met een sollicitatiegesprek bij kandidaten thuis hoopt IKEA een drempel weg te nemen. En nog een pluspunt: IKEA zorgt voor koffie met Zweedse lekkernijen.

3. YES!Delft en UtrechtInc behoren bij de beste 10 startupbroedplaatsen

Delft en Utrecht behoren tot de wereldtop als het gaat om de begeleiding van jonge bedrijven. De organisaties YES!Delft en UtrechtInc zitten bij de top 10 startupbroedplaatsen aan universiteiten, zegt onderzoeker UBI Global in zijn jaarlijkse vergelijking.

UBI heeft 1.600 kraamkamers en accelerators over de hele wereld vergeleken. Daarbij keken de onderzoekers naar wat de toegevoegde waarde is voor de deelnemende bedrijven en de economie.

UtrechtInc bestaat sinds 2009 en haalt in de UBI-ranglijst de top 10 van kraamkamers aan de universiteit. YES!Delft is opgericht in 2005 en behoort zelfs tot de top 5.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Duurzame startup Seepje concurreert nu met Unilever bij Albert Heijn