Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Picnic krijgt ultramodern distributiecentrum
  • Soupalicious wil miljoen kommen soep per maand doneren
  • Volkswagen gaat vanaf nu alleen nog elektrisch racen
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)

 

1. Picnic krijgt ultramodern distributiecentrum

Bijna drie jaar geleden tikte websuper Picnic al 100 miljoen euro binnen om in heel Nederland boodschappen te bezorgen met elektrische karretjes. Dat was een ongekend hoog bedrag voor een Nederlands bedrijf, maar nu gaat het daar nog eens overheen. Picnic krijgt 250 miljoen euro voor de bouw van een hypermodern gerobotiseerd distributiecentrum bij Utrecht.

Het nieuwe distributiecentrum krijgt 42.000 vierkante meter vloeroppervlak en beschikt over honderd volledig geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiemachines die speciaal door Picnic zijn ontwikkeld. De supermarkt wil daarnaast met technologie en kunstmatige intelligentie het gebruik van verpakkingsmateriaal en voedselverspilling sterk terugdringen.

2. Soupalicious wil miljoen kommen soep per maand doneren

Lees ook op Business Insider

De bedrijven Soupalicious en Unilever willen samen een miljoen kommen soep per maand doneren aan de Voedselbank om zo armoede en voedselverspilling tegen te gaan. Op dit moment verkoopt Soupalicious al soep aan verschillende grote bedrijven, cateraars en overheden volgens het principe “een kom voor jou is ook een kom voor de Voedselbank”.

Iedere dag worden er sinds 2015 op die manier zo’n 1.500 kommen gedoneerd, gemaakt van reststromen. Inmiddels staat de teller op een miljoen gedoneerde kommen soep in totaal. Maar dat moeten er dus flink meer worden: met de intensievere samenwerking willen de bedrijven ruim 33.000 kommen soep per dag doneren.

3. Volkswagen gaat vanaf nu alleen nog elektrisch racen

Formule 1-liefhebbers worden vast blij van het geluid van de ronkende motoren, maar de autosportafdeling van Volkswagen gaat zich vanaf nu alleen nog maar op elektrisch racen richten. Dat betekent het einde van de Golf GTI TCR, een bekende auto op het racecircuit. De opvolger is de Volkswagen ID.R, die speciaal is ontworpen voor races.

De directeur van Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, zegt dat consumenten uiteindelijk ook iets van de keuzes zullen merken. Volgens hem kan de raceafdeling dienen als een laboratorium “voor de ontwikkeling van toekomstige productieauto’s”.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Zoveel is een gewone fiets goedkoper dan een Swapfiets – en waarom je er toch een wilt