Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Bestsellerauteur Merel Kooning geeft tips over hoe je werk en gezin combineert
  • Taco Carlier van VanMoof over zijn grootste fout


 

1. Taco Carlier van VanMoof over zijn grootste fout

Van Tokio tot Berlijn en San Francisco tot Parijs, overal zie je de designfietsen van VanMoof rondrijden. De broers Taco en Ties Carlier richten het Nederlandse fietsenbedrijf op in 2009 en maakten er een wereldmerk van.

Maar dat ging niet altijd van een leien dakje, vertelt Taco Carlier in de podcast Andermans Zaken. Ze hebben wel honderden fouten gemaakt als ondernemer. De grootste maakten ze bij de start.

“In het begin wilden wij de fietsen nog wel verkopen via de traditionele fietsenwinkels. En we merkten dat dat onwijs botste. Want traditionele fietsenwinkels zitten niet te wachten op disruptors.”

Lees ook op Business Insider

Dus besloten de broers na enkele jaren om de fietsen zelf te verkopen via internet. Een slimme zet, want de online verkoop is nu goed voor 80 procent van de omzet. Ook heeft het bedrijf inmiddels eigen winkels geopend. In acht steden over de hele wereld zijn ‘brand stores’ van VanMoof te vinden.

2. Bestsellerauteur Merel Kooning geeft tips over hoe je werk en gezin combineert

Een eigen tandartsenpraktijk, kunstenares, ruiter en moeder van drie kinderen. De 40-jarige Merel Kooning doet het allemaal en rijdt ook nog eens in een Bentley. Ze schreef er een boek over met de titel ‘Mama rijdt een Bentley’. Daarin geeft ze tips over hoe vrouwen een rijk en succesvol leven kunnen combineren. Dat boek is nu een bestseller.

Kooning begon aan het project, nadat ze zelf op zoek was naar de juist balans tussen werk en gezin. Geen managementboek bleek voor haar geschreven, dus besloot ze om het zelf te doen.

Een van de adviezen is het zoeken van de juiste rolmodellen, vertelt Kooning in een interview met Business Insider. Door inspirerende voorbeelden te vinden en hun houding aan te nemen, kom je in de goede mindset. Zo spiegelt Kooning zich aan succesvolle vrouwen als Madonna, Coco Chanel en Sheryl Sandberg, de rechterhand van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Dat heeft haar geholpen om te komen waar ze nu is.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Fietslampje met mini-zonnepaneel doet het altijd en is diefstal-proof