Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Hydraloop helpt water in huis slim te recyclen
  • Unox brengt ook vegetarische variant op knakworstjes
  • Batterijen in zeecontainers moeten diesel-generatoren vervangen
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)

1. Deze techstartup helpt water in huis slim te recyclen

Prins Constantijn neemt begin volgend jaar 50 Nederlandse startups mee naar de Amerikaanse elektronicabeurs CES. Een van de bedrijven die een prijs zal krijgen bij de prestigieuze CES Innovation Awards is Hydraloop uit Leeuwarden, zo werd vandaag bekend.

Hydraloop ontwikkelde een systeem waarmee water na het douchen, badderen en wassen wordt opgevangen. Met verschillende technologieën worden zeepresten en viezigheid uit het water gehaald, zónder gebruik van een filter. Het water kan vervolgens weer worden hergebruikt om het toilet door te spoelen, de tuin te irrigeren of om opnieuw de wasmachine te laten draaien.

2. Unox komt na Vegetarische Rookworst ook met Vegetarische Knaks

Na de vegetarische rookworst komt Unox met een reeks andere vleesvervangers. Op stapel staan vegetarische varianten op het stoofpotje, erwtensoep en de oer-Hollandse Unox Knaks. Met de introductie wil Unox inspelen op de groeiende vraag naar alternatieven voor vlees.

Volgens het voedingscentrum kiest inmiddels al meer dan de helft van alle Nederlanders ervoor om drie dagen of meer per week geen vlees te eten bij de warme maaltijd.

3. Skoon start verhuurplatform voor megabatterijen in containers en aanhangwagens

Accupakketten ter grootte van een zeecontainer of een aanhangwagen als verplaatsbare megabatterij... De twee jonge, Rotterdamse ondernemers Daan Geldermans en Peter Paul van Voorst tot Voorst bedachten een oplossing voor vervuilende diesel-generatoren.

Hun bedrijf Skoon lanceert deze week een verhuurplatform voor de gigantische batterijen. De accupakketten kunnen helpen bouwprojecten minder CO2-te laten uitstoten. Of een oplossing bieden als een festival van de gemeente geen dieselgeneratoren mag gebruiken. Overal waar je tijdelijk stroom nodig hebt, kan het deelplatform schone energie leveren.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.

LEES OOK: Je boodschappen zitten straks niet meer in plastic verpakt, maar in olifantsgras – dankzij deze Zuid-Hollandse ondernemer