Business Insider Nederland en radiostation Sublime bieden inspiratie en houden je op de hoogte van zakelijke oplossingen voor een mooiere wereld.

Dit zijn de belangrijkste punten van vandaag:

  • Innovatief toilet zonder water of stroom droogt poep uit
  • Lowlander brouwt speciaalbiertje met kerstbomen van vorig jaar
  • De pr-manager van Martin Garrix wil meer vrouwelijke dj’s
BI_OndernemersVooruitgang_v1 (1)


 
1. Innovatief toilet zonder water of stroom droogt poep uit

Meer dan 2 miljard mensen op de wereld hebben nog geen fatsoenlijk toilet. Het Amerikaanse bedrijf change:WATER Labs wil daar iets aan doen met de iThrone, een wc die werkt zonder water of stroom. Een speciaal membraan filtert het water uit de poep, waardoor er alleen een droge massa overblijft. Dat scheelt enorm veel ruimte: het toilet hoef je maar een keer per maand te legen.

Volgende maand levert het bedrijf de eerste vijf toiletten aan een school en ziekenhuis in Oeganda. Daar kunnen duizend mensen gebruik van maken.

2. Lowlander brouwt speciaalbiertje met kerstbomen van vorig jaar

Dan een wel heel bijzonder biertje van de Amsterdamse brouwerij Lowlander. Het bedrijf heeft een Winter IPA gemaakt met dennennaalden van de vorige kerst. Lowlander zamelde afgelopen winter kerstbomen in en plukte er de naalden van.

Lees ook op Business Insider

Samen met jeneverbes is er nu een speciaalbier van gebrouwen dat binnenkort verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Voor iedere verkochte Winter IPA doneert Lowlander 5 cent voor de aanplant van een duurzaam kerstbomenbos.

3. De manager van Martin Garrix wil meer vrouwelijke dj’s

Tot slot, het Amsterdam Dance Event. Het jaarlijkse festival voor elektronische muziek gaat woensdag van start en zoals wel vaker staan achter de draaitafel vooral mannen. Dat is José Woldring een doorn in het oog. Zij is pr-manager van top-dj’s als Martix Garrix en strijdt voor meer vrouwelijke dj’s. Daarvoor heeft ze afgelopen jaar een nieuw platform opgericht, Making Moves in Music, dat talentvolle vrouwen begeleidt.

“Wat ik denk, is dat er te weinig rolmodellen zijn. Er is geen vrouwelijke David Guetta”, zegt Woldring in de podcast Andermans Zaken van Nu.nl. Haar platform heeft al een nieuwe naam voortgebracht: de 25-jarige dj Nicky Elisabeth tekende begin dit jaar een platencontract.

Ondernemers van de Vooruitgang is dagelijks om 17.30 uur en 18.30 uur te beluisteren op Sublime op 90.7 FM.