Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
2:34

Hoewel ze nog steeds op de basisschool zit, is de Australische Pixie Curtis op weg om op de prille leeftijd van 15 jaar met pensioen te gaan – als miljonair. Althans, dat zegt haar moeder Roxy Jacenko.

Die richtte voor de 10-jarige een speelgoedbedrijf op dat nu al veel winst maakt. Na de lancering van Pixie Fidgets in maart vorig jaar, was het speelgoed binnen 48 uur uitverkocht. Het bedrijf draaide in één maand tijd een omzet van omgerekend zo’n 130.000 euro.

En het is niet eens Pixies enige onderneming. Toen ze nog baby was, richtte haar moeder haaraccessoiremerk Pixie’s Bows voor haar op. Beide bedrijven zijn nu onderdeel van Pixie’s Pix, dat onder meer ook kinderspelletjes en schoolspullen verkoopt.

“Pixie’s Pix is een familiebedrijf. Mijn moeder Roxy houdt zich bezig met productontwikkeling, marketing en branding en mijn broertje Hunty houdt de cijfers in de gaten. Ik houd natuurlijk toezicht om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt – maar mijn favoriete bezigheid is speelgoed testen!”, schrijft Pixie op de website van het bedrijf.

Lees ook: 9-jarige kindondernemers? Op de achtergrond doen ouders volop mee

De zaken gaan zo goed dat moeder Jacenko eind vorig jaar zei dat Pixie "op haar 15e met pensioen kan", een uitspraak waarmee ze het internationale nieuws haalde. "In de familie grappen we dat ik zal werken tot ik honderd ben en Pixie op haar 15e gepensioneerd is - ik weet wel wie slimmer is", zei Jacenko tegen News.com.au.

Zelf is ze eigenaar van enkele succesvolle bedrijven, waaronder Sweaty Betty PR.

Pixie's verhaal heeft haar veel volgers op social media opgeleverd, haar Instagram-account telt er meer dan 100.000. Ze is, zo zei haar moeder tegen News.com.au, nog altijd beleefd en zorgzaam en staat met beide benen op de grond.

"Ze heeft veel dromen, waaronder een huis aan het strand en een Lamborghini SUV in de garage. Ze zal langer en harder moeten werken om dat te krijgen, maar ze is goed op weg", aldus Jacenko tegen de nieuwssite.

Ondanks het succes wil haar moeder naar eigen zeggen niet dat Pixie het gevoel heeft dat ze voor het bedrijf moet werken. "Vanaf dag één heb ik gezegd: op het moment dat Pixie niet meer het gezicht wil zijn van Pixie's Pix en Pixie's Bows of niet meer betrokken wil zijn, dan zullen we het opnieuw bekijken. Maar op dit moment is ze gelukkig en leert ze heel veel", aldus Jacenko.

Lees meer over ondernemen: