Ieder jaar beginnen talloze nieuwe ondernemers voor zichzelf.

En of je nu helemaal nieuw bent in het ondernemerschap of al een doorgewinterde entrepreneur bent die zijn zoveelste bv opricht, het behoud van productiviteit is vaak een eeuwigdurend proces. Sommigen kiezen voor een vaste ochtendroutine, terwijl anderen meteen aan de slag gaan, nog voordat ze hun bed uitrollen.

Insider sprak met zeven succesvolle ondernemers over hoe zij productief blijven. We zetten hun belangrijkste tips voor je op een rijtje. Lees hieronder hoe zij hun dag inrichten.

Stel een ochtendroutine samen om tot jezelf te komen

In 2017 zag Megan Roup een gat in de markt voor danslessen, dus lanceerde ze The Sculpt Society om les te geven aan zowel dansers als niet-dansers in studioruimtes in New York City.

Ze deelde geen exacte cijfers, maar zei dat de inkomsten van haar bedrijf in 2020 met 700 procent waren gegroeid. Inmiddels heeft haar wekelijkse e-mailnieuwsbrief 110.000 abonnees en heeft Roup 265.000 volgers op Instagram.

Op de dagen dat haar man voor hun baby zorgt, geeft Roup de voorkeur aan een vaste ochtendroutine. Het simpele proces van water met citroen drinken, multivitaminen innemen, koffiezetten en ontbijten voordat de werkdag begint, helpt haar om tot zichzelf te komen.

Houd alle data over je bedrijf goed bij

In juni 2020 opende Ria Graham Kokomo een restaurant in Brooklyn met een eigenzinnige kijk op Caribische gerechten. Op de menukaart staan zoete bakbananenpannenkoeken, platbrood van garnalen, gesmoorde ossenstaart en 'jerk chicken'.

Kokomo had tegen het einde van 2020 meer dan 1,9 miljoen dollar bruto omzet, volgens documenten die ook Insider kon inzien. In 2021 heeft het bedrijf een omzet van bijna 4 miljoen dollar bereikt. 

Graham runt het bedrijf samen met haar man. Zij houdt alle bedrijfsgegevens in de gaten, terwijl hij in het restaurant zelf werkt. Ze bekijkt klantbeoordelingen en het kassasysteem om te zien hoe het bedrijf loopt. Zo kan ze bijvoorbeeld zien of bepaalde drankjes niet goed verkopen of dat een serveerster het moeilijk heeft. 

Blok tijd waarin je zonder afleiding doorwerkt

Daniel Snow is de 28-jarige oprichter van twee miljoenenbedrijven: de mediaorganisatie RapTV en het marketingbedrijf The Snow Agency. Daarnaast runt hij het marketingbureau Kindred, dat foto's, video's en reclamecontent voor klanten maakt. 

Tussen 9.30 en 11.00 uur neemt Snow geen telefoontjes aan. De reden daarvoor is volgens hem om geen onderbrekingen toe te laten. "Dit geeft me de tijd om echt grondig het werk van mijn verschillende afdelingshoofden te bekijken." Soms gaat het enkel om goedkeuren, andere keren zijn er aanpassingen nodig.

Maak tijd vrij voor beweging

Angelys Balek is de oprichtster van het gelijknamige badpakkenbedrijf. Ze draaide vorig jaar een miljoenenomzet met haar kleurrijke en bedrukte zwempakken. Beroemdheden zoals Halle Berry en Naomi Campbell hebben haar zwempakken gedragen. De zwemkleding varieert in prijs tussen de 160 en 440 euro. 

Tijd maken voor beweging is een belangrijke factor in haar productiviteit, zegt Balek. Ze begint haar dag meestal met wandelen, zwemmen of een intensieve workout met haar persoonlijke trainer. "Mijn lichaam en geest voelen zich er frisser en jonger door."

Neem pauzes gedurende de dag

Hope Dworaczyk Smith is de oprichtster van de huidverzorgingslijn Mutha. Over 2021 heeft Smith naar eigen zeggen een omzet geboekt van om en nabij de 3 miljoen dollar. Ze houdt het moederschap en ondernemerschap in evenwicht door een schema aan te houden waarin ze ook tijd voor zichzelf heeft.

“Als de kinderen op school zitten en ik tussen de vergaderingen door tijd over heb, zit ik met m’n neus in non-fictie boeken over leiderschap, zaken en zelfverbetering”, zei ze. 

Enkele van haar favoriete boeken zijn ‘The Code Breaker’ van Walter Isaacson, ‘The Whiteness of Wealth’ van Dorothy Brown en ‘Metahuman’ van Deepak Chopra. 

Lees ook: 4 effectieve manieren om pauzes te nemen tijdens het (thuis)werken – van micropauze tot intermittent resting

Bepaal doelstellingen en check regelmatig of je die haalt

Erifili Gounari heeft twee banen: ze werkt fulltime voor de in Silicon Valley gevestigde verzekeringsmaatschappij SafetyWing, en ze is de oprichter van The Z Link, dat bedrijven helpt om een jonge doelgroep aan te spreken. 

Haar marketingbedrijf is goed op weg om volgend jaar meer dan 100.000 dollar winst te draaien, volgens documenten die door Insider zijn geverifieerd.

Omdat ze twee rollen heeft, bekijkt Gounari vaak of ze de doelen heeft bereikt die ze zich de week ervoor heeft gesteld. Zolang de thuiswerktrend doorzet, richt ze haar marketingpijlen bijvoorbeeld op werknemers die vanuit huis werken.

Luister naar je lichaam

Dana Hasson heeft ongeveer 2,4 miljoen volgers op TikTok en 116.000 op Instagram, waar ze bekend staat om het delen van baktips en mode- en schoonheidscontent. 

Deze maand heeft ze een lijn met kookproducten gelanceerd, waaronder eetbare glitters en een bakpakket. 

Ze heeft het erg druk met beide functies. En hoewel de verleiding groot is om de hele nacht door te werken, luistert ze naar haar lichaam. Om te ontspannen kijkt ze naar tv-programma’s uit Israël, waar ze opgroeide, en belt ze haar ouders. 

Lees meer over productiviteit: