Actiefilms uit Hollywood mogen graag een heldhaftige eenling opvoeren die eigenhandig de wereld redt. In zo’n soort film castte de Amerikaanse president Donald Trump op dinsdag zijn tegenhanger uit Noord-Korea, dictator Kim Jong-un.

De twee ontmoetten elkaar in Singapore voor een eerste stap richting vrede. Trump maakte de video wereldkundig op een persconferentie na afloop van de topontmoeting. Onderwerp: de grote voordelen van vrede tussen de twee landen. De Engelstalige versie kun je hier bekijken.

De ‘studio’ achter de ‘film’ heet Destiny Pictures en haalt dus het archetype van de Amerikaanse actiefilm aan.

Teksten als “in a world”, en “one man, one choice” komen voorbij. De typisch overdreven voice-over meldt verder dat Kim kan uitgroeien tot “een potentiële held van zijn volk” en dat hem een “ongekende welvaart” in het verschiet kan liggen.

Trump Kim summit video Trump star

Screenshot van de video. Foto: US Government

Natuurlijk bevat de video ook beelden van de aarde vanuit de ruimte, galopperende paarden en een rijk gearrangeerde muzikale omlijsting.

Als we Trump mogen geloven was Kim erg gecharmeerd toen hij de trailer in het Koreaans te zien kreeg op een iPad.

Lees ook op Business Insider

Op een persconferentie vertelde de Amerikaanse president er het volgende over: “Ik liet het vandaag aan hem zien, tijdens onze ontmoeting en tegen het einde van onze ontmoeting kreeg ik het gevoel dat hij er erg van gecharmeerd was. We hadden niet zo’n groot scherm als we zouden willen hebben, maar dat hadden we niet nodig, omdat we het op cassette hadden, op een iPad. En toen speelden we het af en zo’n acht van hun vertegenwoordigers keken ernaar, en ik geloof dat ze erdoor gefascineerd waren.”