De prijs van olie is maandag flink gestegen.

Het herstel komt na de langste reeks van prijsdalingen in ruim drie jaar.

Tankprijzen van motorbrandstoffen zoals benzine en diesel zijn in augustus blijven hangen rond de piekniveaus de medio juli werden bereikt.

De prijs van olie is maandag flink gestegen. Het herstel komt na de langste reeks van prijsdalingen in ruim drie jaar. De financiële markten zijn positiever nu de economische grootmacht China de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus lijkt te kunnen beperken.

Een vat Amerikaanse olie was rond 13.00 uur Nederlandse tijd 3 procent duurder op 64,01 dollar. Brentolie kostte 3,2 procent meer op 67,21 dollar per vat.

De prijs van olie was zeven dagen achter elkaar gezakt. Vorige week waren er nog zorgen over het economische herstel van de coronacrisis, onder meer door het oplopende aantal besmettingen in China. Zo ging een van de terminals van Ningbo, de op twee na drukste containerhaven ter wereld, op last van de autoriteiten op slot toen bij een medewerker corona werd vastgesteld.

Prijzen van ruwe olie zijn in de eerste helft van dit jaar met bijna 50 procent gestegen, maar in juli en augustus was per saldo sprake van een terugval van zo’n 14 procent.

Tankprijzen van motorbrandstoffen zoals benzine en diesel zijn in augustus blijven hangen rond de piekniveaus de medio juli werden bereikt.

Uit gemiddelde dagprijzen die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bijhoudt op basis van data van tankpasuitgever Travelcard, blijkt dat de prijs voor een liter ongelode benzine per 16 augustus op 1,84 euro lag, vrijwel gelijk aan het prijsniveau van medio juli.

LEES OOK: Blik op je Geld: hogere energieprijzen raken je portemonnee, records voor de beurs en huizenprijs