Aandelenbeurzen staan deze maand slechts enkele procenten onder de recordniveaus van dit jaar. Maar in het hoofd van veel beleggers is sprake van lichte paniek, zo blijkt uit peilingen naar het sentiment op de beurs.

Als het sentiment extreem is, wordt het tijd om contrair te denken, stelt beleggingsstrateeg Han Dieperink in een column op beurssite finanzen.nl. Dieperink wijst op drie sectoren die door veel beleggers negatief worden beoordeeld.

Zo heeft de oliesector een slechte reputatie vanwege de noodzaak tot de omschakeling naar een energiesysteem dat veel minder of niet op fossiele brandstoffen draait.

Maar volgens Dieperink moet niet uit het oog worden verloren dat we nog lange tijd afhankelijk zullen zijn van olie. De toekomstige kasstromen voor deze sector zien er voorlopig goed uit.

Ook de negatieve houding ten opzichte van winkelvastgoed, die vaak wordt gekoppeld aan de kaalslag in de retailsector, en de bedreigingen van fintechbedrijven voor klassieke banken moeten wat Dieperink betreft met een grote korrel zout worden genomen.

Lees op finanzen.nl de volledige analyse van Han Dieperink over contrair beleggen »

Lees ook op Business Insider