NRC Media zou een interessante partij zijn geweest voor de Telegraaf Media Groep (TMG). Dat stelde de Belgische zakenbank KBC vrijdag. Onder meer had TMG met een overname de distributie en het drukwerk kunnen bundelen.

Begin vorige maand ging het gerucht dat TMG het moederbedrijf van onder meer NRC Handelsblad zou gaan overnemen. Het beursgenoteerde bedrijf zou een bod van 90 miljoen euro hebben uitgebracht. Donderdag werd bekend dat NRC Media mogelijk in Belgische handen komt. Onder meer zou het profiel van de Belgen beter passen bij de Nederlandse overnameprooi.

Het grote Belgische krantenconcern Mediahuis en de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria gaan exclusief onderhandelen over de overname van het mediabedrijf. Mediahuis zou 100 miljoen euro over hebben voor NRC Media.

Opvallend

KBC noemt het overigens opvallend dat een drietal Vlaamse uitgevers, De Persgroep, Mediahuis en Concentra, in de afgelopen tijd een aanzienlijk belang hebben genomen in het Nederlandse medialandschap. Het belang van de drie samen zou 57 procent beslaan van de totale Nederlandse dagbladenmarkt.

Het aandeel TMG stond vrijdag om 10.00 uur onveranderd op 6,42 euro.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl