De Rotterdamse investeerder Keadyn heeft samen met informele investeerders 4,5 miljoen euro gestoken in een startup-hub voor techondernemers.

Deze week opent 42workspace in het Witte de Withkwartier in Rotterdam officieel de deuren. De coworking-space heeft verdeeld over vijf etages 260 werkplekken en verschillende spreekkamers en brainstormruimtes.

Niet alle digitale startups zijn zomaar welkom, er wordt wel een selectie gemaakt uit de juiste ondernemers en bedrijven.

De bedoeling is dat de startups elkaar ook gaan versterken en dat is voor de officiële opening ook al gebleken, zegt managing director Patricio de Boom van 42workspace:

“Wij willen hier een kwalitatieve tech-community van gelijkgestemden bouwen. We werken aan een cultuur waarin iedereen toegevoegde waarde kan bieden en bereid is een ander te helpen. In de korte tijd dat we nu open zijn hebben we al verschillende samenwerkingen tussen startups zien ontstaan.”

Op de begane grond van het pand zit ook een eetgelegenheid waar mensen kunnen netwerken en gezond kunnen eten, de ’42 True Food Kantine’. Omdat privé en werk nogal eens door elkaar lopen bij startups zijn er ook volop andere ontspanningsmogelijkheden, zegt De Boom:

“Work-life-balance blijkt vaak totaal afwezig. Wij onderscheiden ons van ‘gewone’ coworking-spaces door daar in onze formule rekening mee te houden. Dat noemen wij: work, eat, play. Wij bieden tech-startups echt een thuisbasis. Zo kunnen ondernemers bij ons sporten, lunchen, een biertje drinken, maar bijvoorbeeld ook een evenement organiseren.”

Lees ook op Business Insider

Met alle voorzieningen en samenwerkingsverbanden in 42workspace worden startende ondernemers in staat gesteld veel sneller te groeien dan ze op eigen houtje zouden kunnen, zegt oprichter initiatiefnemer Ohad Gilad:

“Startups hebben veel meer nodig dan alleen een bureau, snelle wifi en goede koffie. Wij bieden een internationaal netwerk van startups, investeerders en andere partners die ‘onze’ startups een zetje kunnen geven. De juiste connecties hebben, is cruciaal in de eerste levensfase van een startup. Bij 42workspace komen tech-ondernemers in een gespreid bedje terecht. Zo kunnen ze zich richten op wat echt belangrijk is: groeien.”

In totaal is er met de 260 werkplekken ruimte voor zo’n 60 jonge ondernemingen, want als een startup meer dan tien mensen in dienst heeft is het volgens De Boom tijd om op zoek te gaan naar een andere plek.