Nieuwe iPad op komst. De iPad is misschien niet zo populair als de iPhone, maar toch is het een belangrijk product voor Apple. Elk jaar gaan er tientallen miljoenen iPads over de toonbank.

In juni 2017 kwam Apple voor het laatst met nieuwe iPad Pros, dus het wordt tijd voor een opfrisbeurt.

Apple presenteerde dit voorjaar wel een goedkope iPad, die voor de meeste mensen prima geschikt is. Maar de Pro-reeks beschikt over de nieuwste snufjes op tabletgebied.

Er zijn geruchten dat Apple dit najaar met nieuwe iPads komt. Het techconcern onthult doorgaans in september nieuwe iPhones en houdt in oktober nog een evenement voor andere producten zoals de MacBook en een nieuwe iPad.

Dit zijn de geruchten over de nieuwe iPads waar Apple aan zou werken:


Dunnere randen rondom het scherm is de trend bij telefoons en laptops, dus de verwachting is dat Apple dat ook bij de nieuwe iPad Pro doorvoert.

Foto: Apple

De lengte en breedte van de kleine iPad Pro blijft vermoedelijk ongewijzigd, maar in plaats van een 10,5-inchscherm komt er een display van 11 inch in.

Foto: Stephen Lam / Getty

Bron: TF International Securities


Het grootste model van de iPad Pro behoudt waarschijnlijk het scherm van 12,9 inch, maar wordt iets kleiner qua afmetingen. Beide iPad Pros krijgen bovendien snellere processors.

Bron: Apple

Face ID, de 3D-gezichtsherkenning van Apple, komt naar verluidt ook naar de iPad. Momenteel beschikt alleen de iPhone X over Face ID.

Bron: Apple

9to5Mac heeft in de broncode van iOS 11.3 verwijzingen naar Face ID voor de nieuwe iPad ontdekt.


Krijgt de nieuwe iPad Pro dan een inkeping in het scherm, net als de iPhone X? Dat is nog onduidelijk.

Bron: Martin Hajek

In tegenstelling tot de iPhone X is er bij de iPad Pro genoeg ruimte rondom het scherm om het TrueDepth-camerasysteem van Apple te verstoppen, ook al worden de randen dunner.

Bron: Apple

De 10,5-inch iPad Pro kost in Nederland 738 euro en voor het grotere model van 12,9 inch ben je 908 euro kwijt. De prijzen voor de nieuwe iPad Pros zijn waarschijnlijk vergelijkbaar. Apple komt volgens Bloomberg niet met een nieuwe versie van de reguliere iPad of de iPad Mini.

Foto: Reuters/John Gress

Bron: Bloomberg


Apple werkt niet alleen aan nieuwe iPads. De techreus uit Cupertino zou dit najaar ook nieuwe iPhones, Apple Watches, AirPods en mogelijk zelfs een nieuwe MacBook Air uit willen brengen.

Foto: REUTERS/Stephen Lam

Lees hier alles over de nieuwste iPhones die Apple in september presenteerde: Apple onthult drie nieuwe iPhones: de XS, XS Max en de goedkopere XR