Wie echt snel carrière wil maken en zichzelf ontwikkelen, kiest voor het moderne 70:20:10 model: 70% leer je door te doen, 20% leer je door te delen en slechts 10% door theorie in je op te nemen. Om theorie leren te minimaliseren, heeft Brunel een nieuwe e-learning web app ontwikkeld: BeSmart.

Anno 2016 hebben we eigenlijk geen zin meer om naar klaslokalen te reizen om theorie in ons hoofd te stampen. Dat is niet meer van deze tijd in de gedigitaliseerde wereld. Lesaanbod moet op elk tijdstip en binnen elke omgeving afgenomen kunnen worden en daarnaast moet het ook het niveau van de gemiddelde thuisstudie-aanbieder ontstijgen, zo weet Patrick Kostwinder, Head Trainer bij de bekende detacheringsorganisatie zoals Brunel.

“Vroeger werd aan talenten onnodig veel tijd, en daarmee ook geld, opgelegd rond het theoretische deel van een opleiding. Denk alleen al aan de reistijd. Bij Brunel willen we dat accent naar de praktijk verleggen. Dit past ook perfect bij een detacheerder, die als geen ander weet dat mensen hun talent echt kunnen ontplooien als ze deze daadwerkelijk in een werkomgeving in te zetten.”

Het geld en de tijd die opgaan aan theoretische training, heeft Brunel geminimaliseerd met de ontwikkeling van de app BeSmart. Het is een Brunel e-learning module die geschikt is gemaakt voor mobiel gebruik. De app vergroot de efficiëntie voor kandidaten: het verplaatst simpelweg de theorie naar een online mobiele omgeving.

Uit eigen onderzoek bleek direct het positieve effect van BeSmart. Kostwinder: “Maar liefst een derde van de gebruikers logt in op BeSmart tussen 18:00 en 21:00 uur, en nog eens 15% in de uren tot middernacht. De online training wordt dus vooral gebruikt na de reguliere werktijden, en BeSmart verschaft onze medewerkers de mogelijkheid om dat in bijvoorbeeld de huiselijke omgeving te doen, in de eigen omgeving. Bijna de helft gebruikt BeSmart vanuit huis.”

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl