Het nieuwe megadistributiecentrum van webwinkel Wehkamp in Zwolle is woensdag officieel in gebruik genomen. Het gaat volgens Wehkamp om het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. De openingshandeling werd verricht door koning Willem-Alexander.

Met het nieuwe centrum kan Wehkamp zich bij de webshops voegen die bestelde producten nog op dezelfde dag aan huis afleveren. Het complex met een oppervlakte van 53.000 vierkante meter is voorzien van de nieuwste technieken.

Binnen een half uur na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending. De investering in het centrum bedraagt 100 miljoen euro.

Wehkamp is met meer dan 7 miljoen zendingen per jaar een van de grootste webwinkels van Nederland. Het nieuwe distributiecentrum vervangt het huidige in Dedemsvaart, dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle tweehonderd vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Op het dak van het pand in Zwolle ligt een groot zonnepanelenveld, volgens Wehkamp het grootste van Nederland. Dit voorziet in een groot deel van de energiebehoefte van het distributiecentrum. Verder wordt er onder meer gebruikgemaakt van warmte-koudeopslag.

Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding tijdens de opening van het nieuwe distributiecentrum van webwinkel Wehkamp. Foto ANP

Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding tijdens de opening van het nieuwe distributiecentrum van webwinkel Wehkamp. Foto ANP

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl