• Vanaf woensdag 19 mei mogen terrassen open zijn tussen tussen 6.00 uur en 20.00 uur.
  • Een horeca-ondernemer in Almelo springt in op de versoepelingen met een ludiek ontbijt voor vroege vogels.
  • Tussen 6.00 uur en 9.00 uur serveert café-restaurant Nielz onder meer yoghurt, roerei en een croissant voor 1 euro.

Goed nieuws voor horeca-ondernemers en terrasliefhebbers: er komt een volgende ronde versoepelingen aan. De coronacijfers zijn genoeg verbeterd, waardoor het kabinet groen licht geeft om de maatregelen een stapje verder af te bouwen.

Vooral buiten is er vanaf woensdag 19 mei meer mogelijk. Zo mogen terrassen open blijven tot 20.00 uur, waardoor mensen ook een hapje kunnen eten.

Ook ’s ochtends mogen cafés en restaurants gasten ontvangen op de terrassen, en wel vanaf 6.00 uur.

Horeca-ondernemer Niels Mulder speelt in op de verruimde terrastijden met een ludieke actie: zijn zaak Nielz in Almelo serveert woensdag tussen 6.00 uur en 9.00 uur ontbijt.

Gasten krijgen vers fruit, roerei, een croissant met roomboter, jonge kaas, sinaasappelsap en koffie of thee, laat het bedrijf op Facebook weten. En dat voor maar 1 euro.

"Je moet mensen er ook voor belonen als ze zo vroeg hun nest uit gaan", zegt Mulder tegen Tubantia.

De echte vroege vogels kunnen op een extra presentje rekenen. Voor de eerste 20 gasten ligt een badhanddoek klaar op de stoel die het bedrijf speciaal heeft laten borduren. Die mogen de klanten mee naar huis nemen.

De stunt is bedoeld om de nieuwe ontbijtkaart van Nielz te lanceren. Vanaf donderdag is het café-restaurant standaard vanaf 9 uur open, een uur eerder dan in het verleden. Daarmee hoopt Mulder een nieuwe markt aan te boren.

"We willen de ontbijtcultuur in het centrum van Almelo graag een boost geven", zegt de horeca-ondernemer tegen Tubantia. "En we denken dat daar nu het moment voor is."

Lees meer over de coronacrisis: