Erfgenamen van de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso brengen een van zijn kunstwerken naar de 21e eeuw.

Kleindochter Marina Picasso en haar zoon Florian Picasso betreden de cryptowereld door een door de kunstenaar fraai beschilderde schaal in meer dan duizend digitale kunstwerken op te delen en te koop aan te bieden, meldde persbureau AP woensdag.

De Picasso’s willen in totaal 1.010 non-fungible tokens (NFT’s) verkopen van de schaal, die nog nog nooit eerder in het openbaar is vertoond. “We proberen een brug te slaan tussen de NFT-wereld en de kunstwereld”, vertelt achterkleinzoon Florian Picasso tegen AP. “Ik denk dat het goed past bij de erfenis van Picasso, want we betonen op deze wijze eer aan hem en aan zijn werkwijze, die altijd creatief was”.

Marina Picasso zegt tegen AP dat de porseleinen schaal in oktober 1958 is gemaakt. “Het is een werk dat een gezicht toont en heel expressief is. Het is vrolijk en symboliseert het leven … het is een van de werken die deel uitmaakt van ons privéleven, van mijn leven met mijn kinderen.”

De verkoop van het digitaal gemaakte kunstwerk markeert de entree van een wereldwijd beroemde kunstenaar in de NFT-wereld. Veel minder bekende kunstenaars hebben al grote successen geboekt en hebben werken kunnen verkopen voor honderden miljoenen euro's.

Over waar de schaal verkocht zal worden, bestaat nog enige onduidelijkheid. De manager van Florian Picasso en zijn marketingmedewerker laten aan AP weten dat Sotheby's de NFT's én de originele schaal gaat veilen, maar een woordvoerder van het veilinghuis zegt dat er geen sprake van is dat Sotheby's "NFT's van het werk van Pablo Picasso zal gaan verkopen".

LEES OOK: Cybercriminelen wasten in 2021 minimaal €7,7 miljard aan cryptomunten wit, blijkt uit onderzoek