Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijgen.

Voor de verzekering werkt de bank samen met de Belgische verzekeraar Qover. Afgelopen jaren heeft bunq zijn diensten steeds verder uitgebreid. In 2022 werden hypotheken aan het aanbod toegevoegd.

Bunq werd in 2012 opgericht door ondernemer Ali Niknam. De onlinebank boekte vorig jaar haar eerste jaarwinst ooit van meer dan 53 miljoen euro, onder meer door de gestegen rente. De gebruikerstegoeden stegen afgelopen jaar flink, van 1,8 miljard euro tot ongeveer 7 miljard euro. Het aantal klanten groeide naar 11 miljoen.

Bij de jaarresultaten zei Niknam dat de bank de winst wilde gebruiken om internationaal verder te groeien. Bunq wil onder meer naar de Verenigde Staten en terug naar het Verenigd Koninkrijk. De bank vertrok uit Groot-Brittannië in verband met de Brexit.

LEES OOK: Waarom neobank Bunq wel succesvol denkt te kunnen uitbreiden in de VS, waar veel fintechs hun neus hebben gestoten