De Nederlandse startup 3D Hubs, dat wereldwijd toegang biedt tot 3D-printers van particulieren, heeft 4,5 miljoen dollar aan financiering binnengesleept. 

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Omgerekend komt dat neer op zo’n 3,4 miljoen euro.

De investeringsronde wordt geleid door Balderton Capital, dat al eerder geld in het bedrijf stopte. Mark Evans van Balderton treedt toe tot het bestuur van de startup, die pas vorig jaar werd opgericht.

3D Hubs beschikt over een wereldwijd netwerk van meer dan 7.000 3D-printers. Daarmee kunnen particulieren die zelf ontwerpen maken maar geen 3D-printer hebben, hun ontwerp opsturen naar 3D Hubs. 3D Hubs zorgt er dan voor dat de designs geprint worden bij particulieren die over een 3D-printer beschikken.

Het Amsterdamse bedrijf maakte tevens bekend een nieuw kantoor in New York te openen. Daardoor zal het aantal werknemers van 3D Hubs dit jaar groeien van 20 naar ruim 30.

3D-printen is een revolutie die al jaren op uitbreken staat. De markt voor 3D-printers en -diensten was in 2013 circa 2,5 miljard dollar waard. In 2018 zal de industrie volgens analisten zijn gegroeid tot 16,2 miljard dollar.

Lees ook

Lees ook op Business Insider

Zo bespaar je geld met een 3D-printer

Hier kan 3D-printen groot worden: bij de tandarts

Deze 3D-printer maakt iPhone-hoesjes van lege petflessen

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl