Bij de opening van Der Vegetarische Metzger in een hippe hoek van Berlijn zeiden de bedrijfsleiders het al: we gaan Duitsland veroveren.

Dat doel komt nu een stuk dichterbij, want de zaak gaat in heel Duitsland per post haar vleesvervangers bezorgen bij de 7 miljoen vegetariërs die het land rijk is. Diepgevroren en gratis bezorgd vanaf 75 euro, schrijft agf.nl.

Oprichter van de keten, ondernemer Jaap Korteweg, wil de grootste slager van de wereld worden. Al die vegetariërs in Duitsland en binnenkort ook Oostenrijk, moeten daarbij gaan helpen. Berlijn is de eerste buitenlandse vestiging voor De Vegetarische Slager.

“Het is natuurlijk fantastisch om na het succes in Nederland ook door te kunnen breken in ons buurland”, zegt Korteweg. “Dit is een markt met meer dan 80 miljoen consumenten waar de vleesconsumptie sterk afneemt de laatste jaren. Dat we in een klap op elk adres in Duitsland diepgevroren kunnen leveren is een geweldige kans!”

De diepvriespakketten hebben hun eigen innovatie. Met behulp van een speciale maar simpele isolatielaag kunnen ze mee met de gewone post. Droogijs houdt de binnenkant 24 uur op temperatuur.

Duitsland is een cruciale markt. Hoewel het land leidt in de omslag naar minder vlees en er ook steeds meer veganisten zijn, bleef het aanbod van vleesvervangers lang bescheiden.

Nieuwe fabriek in Breda

Korteweg is hard op weg om zijn ambitieuze doel te halen: binnen twintig jaar de titel van ‘grootste slager ter wereld’ binnen te slepen.

Lees ook op Business Insider

In Breda bouwt het bedrijf een nieuwe fabriek, die binnen afzienbare tijd 50 miljoen zogenoemde ‘maaltijdcomponenten’ zal maken. Daarvoor haalde Korteweg, tevens de man van fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, bij beleggers 2,5 miljoen euro op met een obligatielening.

Het bedrijf sloot toen ook nieuwe deals met onder meer Albert Heijn en Jumbo, om bij de grootste supermarkt van Nederland in het schap te komen. In september kwam daar een verrassende overeenkomst met Unox bij. De Vegetarische Slager brengt samen met de worstenmaker een nieuw product op de markt: ‘gehacktballetjes’ in satésaus.

LEES OOK: Dit zit er in de hamburger van De Vegetarische Slager