Het was even wachten, maar ook in Nederland komt Netflix met een eigen serie die volledig door het Amerikaanse bedrijf gefinancierd wordt en exclusief op de streamingdienst te zien is.

Eerder was dit al het geval in onder andere Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Dat schrijft NOS.

Volgens Allie Goss, Vice President Originals, is Netflix ‘ermee bezig’. Het bedrijf is de grootste investeerder in de productie. Fans moeten nog even wachten op meer informatie. Hoeveel Netflix investeert en waar de serie over gaat wil ze nog niet bekendmaken.

Het betreft in ieder geval niet het eerder aangekondigde Undercovereen Nederlandstalige productie die in 2019 te zien zal zijn. Hierbij is Netflix slechts co-producent, samen met onder meer de Belgische VRT.

Het idee past binnen de huidige strategie van Netflix om meer internationale programma’s te produceren. Vorig jaar verschenen er vijftien Europese originals, dit jaar worden er ook weer vijftien of meer verwacht.

Meer dan de helft van de 117 miljoen abonnees woont buiten de VS. De Raad van Cultuur meldde al eerder bedrijven als Netflix en Amazon te verplichten om Nederlandse series aan te bieden.

LEES OOK: Zo zag Netflix eruit in 1999: bekijk de ontwikkeling van de populaire streamingdienst tussen toen en nu

Lees ook op Business Insider