Goed nieuws voor de toeristische sector: Nederland en Aruba staan in de top 10 van “beste landen om te bezoeken”. Aruba komt in de lijst van reisgids Lonely Planet zelfs op de vierde plaats terecht. Nederland komt uit op plaats zeven bij de beste landen om te bezoeken in 2020, net achter Costa Rica.

De makers van de reisgids stellen ieder jaar een lijst samen met landen die een bezoek meer dan waard zijn. Daarnaast heeft de Lonely Planet ook top-10 lijsten voor steden en regio’s en voor bestemmingen waar je het meeste waar voor je geld krijgt.

Lonely Planet roemt de goede ‘vibes’ en de duurzaamheidsinspanningen van Aruba. Nederland is volgens de gids klaar om feest te vieren in 2020. Niet alleen wordt 75 jaar bevrijding van de Tweede Wereldoorlog gevierd, ook Koningsdag in april en Bevrijdingsdag en het Eurovisiesongfestival in mei zijn de moeite waard. Daarnaast raadt de reisgids bezoekers aan naar de Waddenzee te gaan.

Nummer 1 op de lijst van landen om te bezoeken is het koninkrijk Bhutan in de Himalaya. Bij de steden staat het Oostenrijkse Salzburg bovenaan, waar de Salzburger Festspiele volgens de reisgids hun honderdste verjaardag vieren in 2020. Als mooiste regio noemt Lonely Planet de Centraal-Aziatische Zijderoute.

Bekijk meer waarderingen van landen:

Lees ook op Business Insider