Oppasplatform Nanny Nina wordt omgedoopt tot Nina.care. Daartoe hebben de ondernemende tweelingzussen Jasmijn en Lyla Kok, bekend van Dragons’ Den, besloten nu ze hun dienstverlening uitbreiden.

Op het platform kun je voortaan ook terecht als je zoekt naar een au pair.

“We creëren eigenlijk een geheel nieuwe markt, omdat er geen ruimte is bij kinderopvang of de kosten oplopen”, zegt Jasmijn in een persbericht. “Nu al bedienen we een kwart van de totale markt in Nederland en we draaiden vorig jaar 2,7 miljoen euro omzet. Voor komend jaar hopen we op 7 [miljoen euro, red.], juist door het toevoegen van au pairs.”

Die extra dienst is de afgelopen anderhalf jaar uitvoerig getest en bleek een succes. Er werden al 300 au pairs gekoppeld aan een gezin.

Voor 2023 wordt ingezet op het matchen van 700 au pairs. "Het concept daarvan is in Nederland nog relatief onbekend, maar als je regelmatig opvang nodig hebt, een hele solide en vaak goedkopere oplossing", zegt Jasmijn.

Om ouders te verzekeren van een goede match zijn persoonlijksheidstesten toegevoegd op het platform. Ook komt er een vernieuwde app met dynamic pricing en extra screening mogelijkheden, zoals id-verificatie.

Als klap op de vuurpijl breiden de zussen het platform uit naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het VK is als eerste aan de beurt, in het tweede kwartaal van dit jaar. De Brexit zou hier naar verluidt veel kansen hebben geschept, omdat lokale aanbieders failliet zijn gegaan. Duitsland staat op de planning voor het derde kwartaal.

Nina.care onderzoekt ook de mogelijkheden voor het regelen van oppassers voor huisdieren en senioren.

LEES OOK: Oppasapp Nanny Nina maakt nu echt de stap naar het buitenland met pilots in Antwerpen, Sevilla en Dublin – Dragons’ Den-investeerder Shawn Harris legt weer €300.000 in