Nu duidelijk is geworden dat Oranje niet in de finale zit van het WK voetbal, hebben veel mensen besloten dit weekend ertussenuit te gaan.

Reisorganisaties Neckermann Reizen van Thomas Cook en D-reizen zeggen sinds de verloren wedstrijd van woensdag aanmerkelijk meer lastminutevakanties te verkopen.

D-reizen heeft donderdag 32 procent meer omzet gemaakt dan verwacht. Een woordvoerder verklaart de stijging door het aantal verkochte vliegreizen die voor dit weekend zijn geboekt.

Ook bij Neckermann is meer dan de helft van de donderdag geboekte reizen bestemd voor komend weekend. ,,Dat is veel meer dan verwacht”, meldde een woordvoerster van Neckermann.

Bij D-reizen zijn ze er zeker van dat de uitschakeling van Oranje een rol speelt in de stijging van het aantal boekingen. ,,Daar komt nog eens bij dat het donderdag mooi weer was, terwijl dat normaliter juist leidt tot minder vakantieboekingen’’, laat de woordvoerder weten. ,,Veel mensen hadden blijkbaar een vakantie laten afhangen van het al dan niet halen van de WK-finale”, zegt daarnaast de zegsvrouw van Neckermann.

Volgens de reisorganisaties gaan veel mensen een lang weekend weg, maar een deel boekte donderdag ook zijn grote vakantie. De meeste bestemmingen voor dit weekend bevinden zich in zonnig Europa. Het populairst zijn de Canarische Eilanden en Turkije, meldt Neckermann.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl