Rabobank beseft dat de publieke beeldvorming over de bank extra aandacht behoeft, in de nasleep van het schandaal rond de manipulatie van bancaire rentes. Een speciale reputatiemanager moet het imago van de bank gaan bewaken.

De door affaires geplaagde Rabobank heeft een reputatiemanager aangesteld. Pim Mol (56) gaat als directeur corporate affairs direct rapporteren aan bestuursvoorzitter Rinus Minderhoud. Hij zal zich ,,primair gaan richten op reputatiemanagement”, zo meldde Rabobank dinsdag.

Mol is afkomstig uit de eigen gelederen van Rabobank. Hij is momenteel directeur private banking. Het is nog niet bekend wie hem gaat opvolgen. Volgens Rabobank zal de ontstane vacature zo snel mogelijk worden ingevuld in samenhang met de voorgenomen aanpassingen in de topstructuur van Rabobank.

In een intern bericht, waarin de benoeming van Mol per 1 januari wordt gemeld, schrijft topman Minderhoud dat het belang van reputatiemanagement sterk is toegenomen, waarbij onder meer ,,de zeer kritische houding van de samenleving naar de financiële sector” volgens hem een belangrijke rol speelt.

Zie hieronder een filmpje van Rabobank met Pim Mol

De reputatie van Rabobank liep de afgelopen periode grote schade op door de Libor-affaire, die draaide om fraude met rentetarieven voor leningen van banken onderling.

Libor-affaire raakt Rabobank

Rabobank trof in oktober dit jaar met Britse, Amerikaanse en Japanse toezichthouders, alsook Het Openbaar Ministerie en De Nederlandsche Bank een schikking. Die kost de bank 774 miljoen euro. Handelaren van Rabobank hadden, samen met die van andere grote banken, tarieven gemanipuleerd van basisrentes die banken aan elkaar rekenen.

Het schandaal leidde tot het vertrek van topman Piet Moerland en, enkele weken later, ook tot het opstappen van Sipko Schat, verantwoordelijk voor de divisie waar de rentemanipulatie had plaats gevonden.

Bron: ANP/Z24

Lees ook:

Risicomanagers Rabobank International moeten rapporteren aan financieel directeur Bert Bruggink

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl