Voor de tweede dag op rij verliest het aandeel Snap op de beurs, dit keer met een min van bijna 9 procent.

Het bedrijf achter de populaire app Snapchat ging vorige week donderdag naar de beurs en werd in de eerste twee handelsdagen bijna twee derde meer waard. Maandag werd echter alweer 12 procent ingeleverd en dinsdag zette die neergang door.

De beleggers in New York, maar ook in Europa, hebben weinig richtinggevend nieuws voorhanden om de handel te sturen. De Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,1 procent lager op 20.932 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent naar 2371 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omlaag naar 5843 punten.

TKH Group

In Amsterdam trok technologiebedrijf TKH, dat met jaarcijfers kwam, de meeste aandacht. TKH was met afstand de grootste winnaar in de MidKap, met een plus van ruim 5 procent. De onderneming zette mindere jaarresultaten in de boeken dan in 2015, maar wist met haar aangepaste nettowinst vorig jaar wel de eigen verwachtingen te verslaan. Het bedrijf verklaarde positief naar de toekomst te kijken.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de opening van Wall Street 0,1 procent lager op 502,97 punten. De MidKap won 0,1 procent bij 729,12 punten. Londen en Frankfurt leverden 0,2 procent in, terwijl Parijs 0,6 procent in het rood stond.

In de hoofdindex op het Damrak ging Gemalto aan kop. De digitaal beveiliger won 1 procent. Grootste verliezer was tankopslagbedrijf Vopak, dat ruim 1 procent zakte.

Heijmans werd bij de kleinere fondsen 2,2 procent meer waard, na overeenstemming over de verkoop van het Duitse Oevermann aan het Oostenrijkse PORR. Detacheerder DPA, die de boeken opende, steeg verder ruim 1,3 procent. DPA zag vorig jaar de omzet verder toenemen en wist daarnaast de winstgevendheid te verbeteren.

 

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 53,61 dollar. Brent werd ook 0,8 procent duurder, bij 56,44 dollar per vat. De euro noteerde 1,0565 dollar, tegen 1,0587 dollar aan het einde van de Europese beurshandel op maandag.

LEES OOK: Investeerders zijn dol op Snapchat — zo denkt Snap zijn verlies van $500 miljoen om te toveren in winst