De Duitse internetbank N26 haalt 100 miljoen dollar aan nieuwe financiering op bij bestaande investeerders.

Met het geld wil N26 sneller groeien in markten als de Verenigde Staten en Brazilië.

N26 is een van de tientallen neobanken die in rap tempo groeit. Het openen van een bankrekening gratis.

De uitdaging voor N26 is om meer premium-klanten aan te trekken die betalen voor extra diensten.

Bestaande investeerders pompen 100 miljoen dollar aan vers kapitaal in de Duitse internetbank N26. Het geld is bedoeld om sneller te groeien in onder meer de Verenigde Staten en Brazilië.

N26 is een digitale bank waarmee je via een website en app je bankzaken kunt beheren. De fintechstartup heeft ruim 800 miljoen dollar opgehaald bij investeerders en naar eigen zeggen 5 miljoen klanten. N26 is op papier 3,5 miljard dollar waard, maar boekt nog geen winst.

N26 is een van de tientallen fintechbeloftes die in rap tempo groeit. Concurrenten zijn onder meer Revolut, Fidor, Starling en Monzo. Ook het Nederlandse Bunq vist in dezelfde vijver, net als Openbank, een dochter van de Spaanse bankgigant Santander die onlangs zijn diensten lanceerde in Nederland.

Lees ook op Business Insider

De jonge internetbanken lokken klanten met lage kosten – vaak is een account maken gratis – en het gemak van bankieren via een app.

Maar lang niet alle gebruikers zijn actief. De meeste mensen hebben een account bij een neobank voor erbij en laten hun salaris storten op een andere rekening. Uit een recent rapport van adviesbureau Accenture blijkt dat er eind 2019 gemiddeld 260 pond (omgerekend 310 euro) stond op een account bij een Britse neobank.

De uitdaging voor N26 is om meer premium-klanten aan te trekken die 9,90 euro per maand betalen voor extra diensten.

N26 wil snel groeien in Brazilië, maar Nubank staat mogelijk in de weg

Met 100 miljoen dollar op zak wil N26 nog sneller groeien in grote markten als de Verenigde Staten en de 24 Europese landen waar de jonge bank actief is.

“De adoptie van digitaal bankieren versnelt nu de wereld zich aanpast aan het ‘nieuwe normaal’”, stelt N26-baas Valentin Stalf in het persbericht, daarbij refererend aan de coronacrisis.

Ook heeft N26 zijn vizier gericht op Brazilië, waar het nu nog niet aanwezig is. Daar moet het Duitse bedrijf wel opboksen tegen serieuze concurrentie. De Braziliaanse fintechfirma Nubank is met 20 miljoen klanten vier keer zo groot.

Hevige concurrentie zou juist een van de redenen zijn geweest waarom N26 zich begin dit jaar verrassend terugtrok uit het Verenigde Koninkrijk. De Britse markt kent sterke spelers als Revolut, Atom, Monzo, Monese en Starling.

Lees meer: