De geplaagde bitcoinbeurs MtGox heeft onverwacht 200.000 bitcoins teruggevonden. De waarde van de virtuele munten bedraagt zo’n 82 miljoen euro.

Dat heeft MtGox donderdag bekendgemaakt (pdf).

MtGox vond de bitcoins in verouderde bitcoinportemonnees, die werden gebruikt voor juni 2011. Het bedrijf dacht dat er geen geld meer in zat, maar dat bleek bij nader inzien toch niet zo te zijn.

Op 7 maart van dit jaar deed MtGox deze miljoenenontdekking. De bitcoins zijn daarna verplaatst naar offline portemonnees zodat ze niet meer bereikbaar zijn voor hackers.

MtGox in grote problemen

Het in Japan gevestigde handelsplatform voor bitcoins kent een turbulent begin van 2014. De handelsbeurs zou voor ongeveer 47  miljoen euro aan schulden hebben uitstaan (6,5 miljard yen). Daar zouden bezittingen van omgerekend  zo’n 28 miljoen euro tegenover staan.

Eind februari vroeg MtGox uitstel van betaling aan. Daarbij gaf het bedrijf aan bijna alle van de 850.000 bitcoins die het in bezit had te zijn verloren. Met de verrassende vondst van 7 maart komt het totaal nu op 650.000 kwijtgeraakte bitcoins.

Dinsdag maakte MtGox het mogelijk om bitcoinsaldo’s te checken. Op de homepage van MtGox kunnen gebruikers inloggen en zo zien hoeveel bitcoins ze bij de in Japan gevestigde handelsbeurs hebben staan.

Lees ook op Business Insider

Lees ook

Bitcoin-bank Coinbase lokt topmanagers van Facebook en Amazon

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl