Mooie vakantiebestemmingen zijn vaak wereldberoemd, maar er zijn ook talloze prachtige plekken die nog niet zijn overspoeld door toeristen.

Dankzij een topic op Quora kwamen we achter deze 23 minder bekende prachtplekken van over de hele wereld.

Van een verborgen strand tot de enige plek op aarde waar je kunt zwemmen tussen twee continenten. Deze mooie vakantiebestemmingen mogen op je bucket-list:


Islas Marietas National Park een paar kilometer vanaf de kust van Mexico bevat een ‘verborgen strand’ met kristalhelder water waar je alleen kunt komen door te zwemmen of kajakken.

tucked-away-under-the-surface-the-marieta-islands

Lees hier meer over de Hidden Beach »


Huacachina is een dorp vijf uur rijden ten zuidwesten van Peru. Het meer was ooit een bestemming voor de rijkere klasse, maar vandaag de dag is het een populaire stop voor backpackers die willen sand boarden of met buggy’s door de duinen willen rijden.

huacachina-is-a-desert-oasis-located-five-hours-south-of-lima-peru

Lees hier meer over Huacachina »


Wie naar Blagaj in Bosnië en Herzegovina gaat, wordt al snel overrompeld door het prachtige Blagaj Tekke – een Illyrisch fort en daarna een Romeins castrum. De Osmanen werden in de vijftiende eeuw meester over het oord. Ondertussen kijk je uit over de Buna-rivier.

those-who-visit-blagaj-a-village-in-bosnia-and-herzegovina-are-often-in-awe-at-the-majestic-sight-of-the-blagaj-tekke

Lees hier meer over Blagaj Tekke »


Het hele jaar door kun je een bezoekje brengen aan het felroze Australische Lake Hillier. De reden waarom het meer roze is blijft onduidelijk, al zeggen sommigen dat het komt door het hoge zoutgehalte in combinatie met een roze bacterie.

australias-lake-hillier-maintains-its-vibrant-pink-color

Lees hier meer over Lake Hillier »


De Silfra-kloof kun je vinden in het Thingvellir National Park van IJsland. Het is één van de enige plekken in de wereld waar bezoekers tussen twee continenten kunnen zwemmen. Het is niet alleen de plek met het schoonste water ter wereld, maar in sommige gevallen zijn de ruimtes zo klein dat je de Noord-Amerikaanse en Europese plaat tegelijk kunt aanraken.

the-silfra-fissure-located-within-icelands-thingvellir-national-park

Lees hier meer over Silfra »


Zo rond 1600 veranderde Isola Bella van een kale steen in het midden van Lago Maggiore, Italië, in een bloeiende tuin en paleis. Naast het paleis staat het gebied vooral ook bekend om zijn adembenemende barokke tuinen en hoort zeker thuis in dit overzicht van mooie vakantiebestemmingen.

in-the-1600s-isola-bella-was-transformed-from-what-was-once-a-barren-rock-in-the-middle-of-lake-maggiore-italy

Lees hier meer over Isola Bella »


Malta’s Popeye Village werd gebouwd als filmset voor de Popeye-film uit 1980, maar werd later een pretpark. De set werd gebouwd van boomstammen uit Nederland en ongeveer 7600 liter verf. Vandaag de dag kunnen bezoekers genieten van boottochtjes, een wijnmakerij en watertrampolines.

maltas-popeye-village-was-originally-created-as-a-film-set-for-the-1980-film-popeye

Lees hier meer over Popeye Village Malta »


Dongchuan Red Land is gesitueerd in Xintian in China en staat bekend om zijn felle, rode kleuren. De grond bevat veel ijzer en mineralen die voor deze kleur zorgen.

the-dongchuan-red-land-is-located-in-the-town-of-xintian-in-china

Lees hier meer over Dongchuan Red Land »


In Turkmenistan vind je vlakbij Derweze de Door to Hell. Het is een gigantisch gat met vuur dat ontstond nadat geologen per ongeluk een grot gevuld met natuurlijk gas aanboorden. Ze lieten de plek branden, in de hoop dat het vuur al het gas zou verbruiken en automatisch uit zou gaan. Inmiddels brand het nog altijd.

the-door-to-hell-located-in-derweze-turkmenistan

Lees hier meer over Door to Hell »


Het eiland Flores in de Azoren, ergens tussen de VS en Portugal, dankt zijn naam aan de wilde bloemen die je overal op het eiland vindt. Daarnaast bevat het eiland diverse warmwaterbronnen waar je kunt zwemmen.

the-island-of-flores-located-in-the-westernmost-point-of-the-azores-archipelago-off-the-coast-of-portugal

Lees meer over Flores »


In de Astris-regio in Griekenland vind je het natuurlijke zwembad Giola. Je moet een stukje lopen om er te komen, maar dan heb je wel een prachtig bad met kraakhelder water voor je.

giola-is-a-natural-pool-located-within-the-astris-region-of-greece

Lees hier meer over Giola »


Bezoek de adembenemende neo-Gotische architectuur van Las Lajas op de grens van Colombia en Ecuador.

admire-the-stunning-neo-gothic-architecture-of-las-lajas-sanctuary

Lees hier meer over Las Lajas Sanctuary »


Tijdens het regenseizoen is Lençóis Maranhenses National Park in Maranhão, Brazilië een onvergetelijke bestemming. Dankzij de 119 cm regen die hier jaarlijks valt, vormen zich hele zwembaden tussen de duinen. Gevolg: duizenden kraakheldere meren. Het beste reismoment is tussen juli en september, dan zijn de meren het volste.

lencois-maranhenses-national-park

Lees hier meer over Lençóis Maranhenses National Park »


Natuurreservaat Semuc Champey in Guatemala is een paradijs voor iedereen die houdt van turquoise wateren verstopt tussen het groen. De weg er naartoe is misschien hobbelig, maar dat ben je zo vergeten als je in het heerlijke water ligt.

guatemalas-semuc-champey-is-a-paradise-for-those-in-search-of-turquoise-waters

Lees hier meer over Semuc Champey »


Ga pootje baden in de warmwaterbron van Rotorua in Nieuw-Zeeland. De plek staat bekend om zijn geisers, thermale wateren en modderbaden.

soak-your-feet-in-the-hot-springs-of-rotorua-a-new-zealand-city

Lees hier meer over Rotorua »


Verbaas je over de grotten in Setenil de las Bodegas . Vandaag de dag vind je hier een van de mooiste dorpen van het land. Sommige huizen hebben zelfs nog gesteente als dak boven hun hoofd.

setenil-de-las-bodegas-grew-out-of-a-network-of-caves-located-in-the-cliffs-above-the-rio-trejo-in-spain

Lees hier meer over Setenil de las Bodegas »


Of reis naar Namaqualand, een regio in Namibië en Zuid-Afrika. Ieder voorjaar zijn er opeens op de barre grond miljarden oranje en witte bloemen te vinden. Hierdoor krijg je één van de meest adembenemende uitzichten ter wereld. Dus een welverdiend plekje op deze lijst van mooie vakantiebestemmingen.

journey-to-namaqualand-an-arid-region-that-stretches-over-some-600-miles-in-namibia-and-south-africa

Lees meer over Namaqualand »


In 1836 vond een jager toevallig de grot van Saint Marcel d'Ardèche in Frankrijk: ruim 60 kilometer aan ondergrondse gangenstelsels.

discovered-in-1836-by-a-hunter-frances-grotte-de-st-marcel-dardche-is-home-to-almost-200000-feet

Lees meer over La Grotte de St Marcel d’Ardèche »


Rangiroa is een atol in Frans-Polynesië dat bekend staat om zijn oesters die zwarte parels produceren. Het is ook een van de beste plekken ter wereld om te duiken, dolfijnen te zien, mantaroggen, schildpadden en hamerhaaien.

rangiroa-is-a-massive-ring-shaped-atoll-in-french-polynesia-that-is-known-for-oysters-that-produce-black-pearls

Lees hier meer over Rangiroa »


Het kleine dorpje Castellucio di Norcia kun je vinden in Umbrië, Italië. Het dorp staat bekend om zijn prachtige bloemen die bloeien van eind mei tot begin juli.

the-small-town-of-castellucio-di-norcia-sits-near-norcia-in-umbria-italy-the-town-is-famous-for-its-brilliant-display-of-flowers

Lees hier meer over Castellucio di Norcia »


Een klein vissersdorpje 320 kilometer ten westen van Fortaleza in Brazilië, Jericoacoara, is zo'n plek waar de straten van zand zijn en je kilometers lange stranden vindt. Het slaperige stranddorp trekt veel kite-surfers en windsurfers van over de hele wereld aan.

a-small-fishing-village-located-about-200-miles-west-of-fortaleza-in-brazil-jericoacoara

Lees hier meer over Jericoacoara »


De marmeren grotten van Chili zijn adembenemend. De grotten zijn in duizenden jaren tijd gevormd.

the-marble-caves-which-are-located-on-a-peninsula-bordering-lake-general-carrera-in-chile

Lees hier meer over de Marble Caves »


En dan de laatste plek van onze 23 mooie vakantiebestemmingen: Pangong Tso. Dat is een meer van meer dan 95 kilometer lang tussen India en China. Hierdoor is het één van de grootste meren van Azië. Het kraakheldere water fungeert als een spiegel voor de omliggende, prachtige bergen.

pangong-tso-is-a-lake-that-stretches-over-60-miles-from-india-to-china-making-it-one-of-the-largest-lakes

Lees hier meer over Pangong Tso »

LEES OOK: 16 dingen die grondstewardessen graag willen, maar niet mogen zeggen tegen passagiers

stewardessen, vliegen, tips

Op zoek naar nog meer mooie vakantiebestemmingen?

LEES DAN OOK: 11 toplocaties om op vakantie te gaan in oktober