Tijdens het vijfdaagse evenement ‘The Future of Finance’ komen in Dubai verschillende visionairs op het gebied van o.a. finance en ondernemerschap bijeen om na te denken over de toekomst van geld, investeren, alternatieve assetklassen en nog veel meer.

The Future of Finance is een initiatief voortgekomen vanuit een samenwerking tussen GoldRepublic, Nxchange, Bondex en DAY1, om binnen het altijd veranderende financiële landschap de laatste trends, ontwikkelingen en technologieën in kaart te brengen. Dit doen ze door verschillende experts aan het woord te laten en kennis en kunde vanuit hun eigen expertise te laten delen, waarbij de kijker een eigen onafhankelijke mening kan vormen.

Host Marleen Evertsz praat vanuit Dubai met gasten Willem Middelkoop, Bart Brands, Michaël van de Poppe en David van Ineveld over de toekomst én mogelijke alternatieven van en voor de euro. 

GoldRepublic en Nxchange oprichter Marleen Evertsz stelt gelijk bij de aftrap van de sessie vanuit de woestijn de allesomvattende en fascinerende vraag: ‘De euro: gaat hij het overleven? En wat zijn mogelijk de beste runner ups?’.

Banken die wankelen

Gezien de recente ontwikkelingen rond FTX en FTT, concentreert het gesprek zich in het begin uiteraard op crypto. Michaël van de Poppe windt zich op over het enorm negatieve sentiment dat rond crypto is ontstaan. ‘Maar als nu iedereen de oproep zou volgen om z’n geld van de bank te halen, zouden die ook gaan wankelen.’ Volgens Willem Middelkoop moet je bitcoin niet onderschatten: ‘Dat is tot nu toe de beste store of value gebleken.’

Een katalysator nodig

Een ander alternatief voor waardeopslag is goud. Evertsz vraagt zich af of goud bij een voortdurende inflatie ook als betaalmiddel kan gaan dienen. Een terugkeer naar de goudstandaard, zoals Middelkoop dat voor zich ziet? David van Ineveld wijst naar de middeninkomens die door de inflatie geraakt worden in hun besteedbaar inkomen: ‘Je hebt een katalysator nodig. Op het moment dat mensen in de portemonnee geraakt worden, dan leren ze ineens heel snel bij over economie.’

Een combo van crypto, goud en KwH

Waar de gasten het over eens zijn is dat een financiële crisis zoals die zich nu aandient, met name als kans moet worden gezien. ‘Een herverdeling van de kaarten.’, aldus van Ineveld. GoldRepublic’s edelmetaal expert Bart Brands ziet in de alternatieven voor het klassieke geld ‘idealiter een combo van crypto, goud en KwH’. ‘Maar: met het mes op de keel zeg ik natuurlijk altijd goud.’

Kijk hieronder de hele opname van ‘The Future of Money’ tijdens het Future of Finance evenement terug.

Een gram goud gratis

Open een account bij GoldRepublic via deze link & krijg een gram goud gratis. Zie hier de voorwaarden.

GoldRepublic is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het beleggen in goud en andere edelmetalen. Het bedrijf helpt duizenden beleggers wereldwijd bij het winstgevend investeren in deze edelmetalen.

Bekijk de andere artikelen en afleveringen van Future of Finance in de hub van Future of Finance.