Elon Musk is maar een van de ondernemers die met baanbrekende initiatieven de wereld duurzamer wil maken. Maar je hoeft echt niet meteen elektrische auto’s of zonnepanelen te gaan produceren.

Oplossingen om als bedrijf de hoeveelheid CO2 te verlagen, kunnen ook simpel zijn. Denk aan slimme ICT. Die kan goed zijn voor het klimaat én voor je winst- en verliesrekening.

Denk ook aan het faciliteren van thuiswerken: vaak leidt dat tot lagere brandstofkosten en hogere productiviteit. De komst van het Internet of Things kan eveneens helpen: de koppeling van apparaten aan bijvoorbeeld je smartphone biedt verrassende mogelijkheden tot CO2-reductie én kostenbesparing.

Maak kans op 100 euro

Vraag is natuurlijk of je daar als ondernemer wel op zit te wachten. Vodafone is benieuwd hoe de ondernemende lezers van Business Insider hierover denken: is jouw bedrijf klaar voor minder CO2 of zie je nog de nodige voetangels en klemmen?

Geef in 2 minuten je mening. Meedoen kan tot 25 januari. Onder de deelnemers verloten we 100 euro, plus 10 keer een consult om de bedrijfstoepassingen te analyseren om te kijken waarin IoT een rol kan spelen.