Door de stevige tikken op de beurs heeft de rijkste man ter wereld alleen al op woensdag meer dan 9 miljard dollar verloren.

Topman Jeff Bezos van Amazon werd op een dag 9,1 miljard dollar minder waard, maar houdt nog altijd 145 miljard dollar over. Daarmee is zijn vermogen weer terug op het niveau van juni toen hij de rijkste man werd in de moderne geschiedenis.

Er waren veel miljardairs die hun fortuin zagen slinken, doordat de belangrijkste Amerikaanse beurzen woensdag ruim 3 procent lager sloten. De 500 rijkste mensen ter wereld verloren gezamenlijk 99 miljard dollar. Daarmee was woensdag de op een na slechtste dag voor de Bloomberg Billionaires Index van 2018.

Behalve Bezos verloren ook andere leidende figuren uit de techwereld fors. Zo zag CEO Mark Zuckerberg van Facebook 2,5 miljard dollar verdampen en mede-oprichter Larry Page van Google 2,3 miljard dollar. Maar Bezos is het zwaarst getroffen.

Van de top vijf van rijkste mensen ter wereld verloor Amancio Ortega, de man achter het Zara-imperium, het minst. Hij werd op papier ‘slechts’ 438 miljoen dollar armer deze week. Ook voor Bill Gates, de op een na rijkste man ter wereld, viel de schade relatief nog mee met een verlies van 2,15 miljard dollar.

Warren Buffett en Bernard Arnault staan op nummer vier en vijf op de lijst van rijkste mensen ter wereld en verloren woensdag beiden zo’n 4,5 miljard dollar.

Bij elkaar opgeteld hebben de vijf rijkste mensen ter wereld daarmee in een klap zo’n 20 miljard dollar verloren.

Lees ook op Business Insider

Dit is de volledige top 10 van de Bloomberg Billionaires Index met het verlies dat ze woensdag leden:

Bloomberg Billionaire Index

Foto: Bloomberg

Donderdag gingen de beurzen wereldwijd opnieuw omlaag. De Dow Jones-index en de bredere S&P 500 verloren beiden 2,1 procent en in Europa waren er eerder op de dag vergelijkbare verliezen. Daardoor zijn de rijkste mensen ter wereld opnieuw miljarden dollars armer geworden.