Softwareconcern Microsoft gaat snijden in het personeelsbestand. Volgens ingewijden wordt de reorganisatie nog deze week bekendgemaakt.

Dat meldt persbureau Bloomberg dinsdag.

Met name het personeel van de Nokiadivisie en de Microsofttak die daar veel overlap mee vertoont moet zich zorgen maken. Ook op het gebied van marketing en ontwikkeling zal worden gesneden.

De herstructurering zou groter zijn dan de reorganisatie in 2009, toen circa 5800 mensen hun baan kwijtraakten.

Nadella’s visie op de toekomst

Onlangs gaf topman Satya Nadella van Microsoft in een interne memo zijn visie over de toekomst van het bedrijf. Hij stelde daarin dat meer moet worden ingezet op de ontwikkeling van mobiele diensten en clouddiensten, software die online beschikbaar is.

Volgens Nadella moet het Amerikaanse bedrijf minder afhankelijk worden van de krimpende pc-markt en beter op de marktontwikkelingen kunnen reageren. Daarbij zijn ingrepen nodig in de organisatie van het bedrijf. Hij sprak toen niet concreet over banenverlies, maar zei wel dat alle opties open worden gehouden.

Het totale personeelsbestand van Microsoft is, na de overname van Nokia, ruim 127.000. Het is nog niet bekend of de Nederlandse afdeling van het concern door de reorganisatie zal worden geraakt.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl