• MG komt dit jaar met een nieuw volledig elektrisch model: de MG4 Electric. Een hatchback.
  • Uniek aan deze auto is volgens MG de extreem platte batterij waardoor er veel ruimte in het interieur vrijkomt.
  • Maar ook is sportief rijgedrag belangrijk, want de auto heeft een 50:50 gewichtsverdeling en achterwielaandrijving.
  • Lees ook: Dit is ’s werelds eerste volledig elektrische stationwagen: de MG5 Electric

Na een volledig elektrische SUV en stationwagen komt het Chinese automerk MG nu ook met een volledig elektrische hatchback: de MG4 Electric.

De nieuwe auto rolt op een compleet nieuw platform dat onder andere geschikt gemaakt kan worden voor batterijwisseling en 800v-technologie. Maar voor nu is dat nog niet het geval. De MG4 Electric wordt standaard geleverd met een 51 kWh of 64 kWh batterij waarmee hij respectievelijk 350 en 450 kilometer kan afleggen.

Ook is er goed nagedacht over het rijgedrag van de MG4, want hij heeft een perfecte 50:50 gewichtsverdeling meegekregen en heeft de aandrijving op de achterwielen. In combinatie met het lage zwaartepunt moet de MG4 lekker sportief sturen. Al zijn de 0-100 tijd en de topsnelheid niet bijster spannend: 8 seconden en 160 kilometer per uur.

De MG4 Electric zal in het vierde kwartaal van dit jaar in Europa geïntroduceerd worden. Precieze data en ook de prijs geeft MG nog niet vrij.

Dit is de MG4 Electric

Lees ook: Elektrische auto’s zijn nog te vaak ‘gadgets voor rijke lui’ en dat moet anders, volgens de Europese topman van MG