De lichtjesschoen komt terug. Maar waar vroeger alleen kinderen met lampjes in hun schoenzolen rondliepen, moeten straks ook volwassenen letterlijk in het licht gaan lopen. De kleuren van de lichtjes kunnen worden aangepast met een app.

De nieuwe lichtjesschoen, de Orphe, is een concept van de Japanse start-up No New Folk Studio. Momenteel proberen de bedenkers vooral nog genoeg geld binnen te halen voor het project via de crowdfundingswebsite Indiegogo.

Honderd LED-lampjes en sensoren zitten er verscholen in de nieuwe stappers. Het gaat dan niet om dit soort kinderschoenen, maar om heuse smart-sportschoenen voor volwassenen. De schoen zelf is er slechts in twee kleuren, zwart en wit, maar de zolen kunnen via de computer of met een iOS-applicatie op de telefoon voortdurend worden aangepast in alle kleuren van de regenboog.

Bewegingen passen kleur aan

Kopers kunnen de kleuren vooraf in programmeren, maar de zolen kunnen ook automatisch van kleur veranderen op basis van bewegingen. No New Folk Studio noemt het dan ook vooral ideaal voor kunstenaars en artiesten die zich willen onderscheiden.

De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar geld om de schoenen en de bijbehorende applicaties te ontwikkelen. Dat geld hopen ze binnen te halen via crowdfunding, oftewel door kleine bedragen in te zamelen bij particulieren. Binnen 56 dagen zoeken ze 30.000 dollar, omgerekend 24.000 euro.

Lees ook

Waarom een app voor tanden poetsen een succes is

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl