Floki inu, een cryptomunt die een afgeleide is van meme-cryptomunten dogecoin en shiba inu, is tot het einde van het seizoen partner van eredivisie-voetbalclub FC Twente. De club maakte dit vrijdagmiddag bekend.

De Twentse voetbalclub schaart zich bij ondermeer SSC Napoli, Cádiz en Kerala Blasters, voetbalclubs uit respectievelijk Italië, Spanje en India die ook een partnerschap aangingen met floki inu. Het team van de cryptomunt is op deze manier bezig een reeks voetbalclubs aan zich te binden die ieder in hun eigen land op het hoogste niveau uitkomen.

Ook Bayer 04 Leverkusen, Spartak Moskou en Fenerbahçe S.K werden recent gestrikt voor een samenwerkinsovereenkomst.

FC Twente-directeur Paul van der Kraan, die eerder dit seizoen de club nog kortstondig verliet, toont zich in een persbericht verheugd over de samenwerking. “Een van de onderdelen van het Partnerschap is dat Floki de komende tijd zichtbaar is op onze LED-boarding en backdrops. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking”.

Floki inu heeft uitgebreide promotiecampagne opgezet

Dat de cryptomunt een afgeleide is van een afgeleide van een parodie op cryptomunten lijkt de sportclub als een voordeel te zien. Volgens de club kan de munt "de mogelijkheden van memes te gebruiken om de aantrekkelijkheid en acceptatie van het product te waarborgen".

Floki inu is pas in juni van dit jaar gelanceerd en is geïnspireerd op de meme-crypto’s dogecoin en shiba inu. Het Japanse hondenras is de basis van een bekende meme en vormt inmiddels ook het beeldmerk voor tal van meme-cryptomunten. De naam van floki inu is afgeleid van een tweet van veeltwitteraar en CEO van Tesla Elon Musk die in juni bekend maakte dat hij een Shina Inu-hond zou nemen en die Floki zou noemen

Het team achter de cryptomunt is bezig met een uitgebreide marketingcampagne en stelt begin volgend jaar ook met een eigen metaverse te komen. Dat zou een virtuele gamingwereld moeten zijn waarin spelers 'non-fungible tokens' (NFT's) kunnen verdienen.

Een campagne voor de cryptomunt in het openbaar vervoer van London zorgde voor bezorgde reacties, omdat Transport for London zo reclame zou maken voor ongereguleerde activa.

LEES OOK: De metaverse: wat is het en wat kan je ermee?