Het lijkt erop dat Melania Trump een nieuw favoriet overhemd heeft.

Afgelopen donderdag vierde de first lady samen met haar man president Donald Trump Thanksgiving, samen met een aantal leden van de kustwacht van Riviera Beach, Florida.

Het kledingstuk dat Melania droeg trok direct onze aandacht: een blouse van 63 euro van het betaalbare merk J. Crew. De first lady droeg het item al eerder, toen ze Camp David bezocht.

U.S. President Donald Trump waves as he walks with first lady Melania Trump on South Lawn of the White House upon their return to Washington, U.S., from Camp David, August 27, 2017. REUTERS/Yuri Gripas

Foto: Thomson Reuters

Melania heeft een balanceer-act ontwikkeld tussen het dragen van haar typische high-fashion looks – die vaak duizenden dollars kosten – en kleding die ze draagt wanneer ze een instelling bezoekt om een goed doel te promoten.

Ze kan een jas van 2500 euro dragen naar de jaarlijkse gratieverlening van een kalkoen, om zich vervolgens om te kleden in een overhemd en baseballpet om tijd door te brengen met de kustwacht. Dankzij dezelfde strategie zien we haar vaak op stiletto's het Witte Huis verlaten, en een paar uur later op sneakers uit het vliegtuig stappen.

Het is geen verkeerde tactiek. Michelle Obama stond tijdens haar eerste periode als first lady bekend om haar voorliefde voor betaalbare kleding van Target en J. Crew. Obama gebruikte mode als communicatiemiddel om te laten zien dat ze een toegankelijke, maar inspirerende 'mom-in-chief' was. Een look die Melania Trump zichzelf ook lijkt aan te willen meten.

De presidentsvrouw kreeg eerder kritiek nadat ze een speech gaf die bij vlagen exact hetzelfde was als de speech die Michelle Obama in 2008 gaf.

Toch is het niet zo dat Trump op ieder vlak Obama's stijl probeert te kopieren. Obama stond vooral bekend vanwege haar toegankelijke modekeuzes: jurken van meer dan 800 euro waren een uitzondering, zeker geen regel.

Hoe dan ook: Melania leert nu dat wanneer het om publieke optredens gaat, het in je voordeel kan werken wanneer je een meer toegankelijkere kledingstijl hebt. En ja, dan moet je af en toe een shirt van J. Crew aantrekken.

LEES OOK: Hoelang blijft Jared Kushner nog in het Witte Huis? Donald Trump heeft hem liever in New York met Ivanka