Je kunt “enorm lachen” met first lady Melania Trump, maar ze mag niet naar buiten.

Dat liet de Franse first lady Brigitte Macron zich afgelopen week tegenover Le Monde ontvallen na afloop van het historische staatsbezoek van de Franse president aan het Witte Huis.

Macron zei verbaasd te zijn hoe strikt en streng het leven in het Witte Huis is voor haar evenknie Melania Trump. Zij is “veel meer dan ik beperkt in haar vrijheid”, aldus de 65-jarige Macron.

“Melania mag helemaal niets, ze mag niet eens een raam in het Witte Huis openen”, zei Macron tegen de Franse krant. “Ze kan niet naar buiten, terwijl ik in Parijs elke dag buiten ben.”

Macron en Trump brachten tijdens het staatsbezoek veel tijd met elkaar door. Ze bezochten samen musea, dineerden en poseerden naast hun echtgenoten. Op dit historische en strak geregisseerde bezoek leken de dames zelfs hun kleding op elkaar te hebben afgestemd.

Hoewel hun dagelijkse beslommeringen als first lady verschillen, zegt Macron dat ze “dezelfde humor hebben en veel samen lachen”, een kant van first lady Trump die voor het publiek verborgen blijft.

“Alles wordt geïnterpreteerd en overgeïnterpreteerd”, aldus Macron over het imago van Melania. “Het is een karaktervolle vrouw die dat graag verborgen houdt. Ze is heel goedlachs, maar laat dat minder zien dan ik dat doe.”

Lees ook op Business Insider

De voormalig lerares Macron zegt dat ze nog steeds een “normaal leven” heeft en beschrijft hoe ze haar persoonlijke en professionele leven met elkaar in balans brengt. Hoewel ze de rol van first lady kent, zegt ze geen “muurbloempje” of stilzwijgend ornament naast haar echtgenoot de president te willen zijn.

Gebeurtenissen zoals het Franse staatsbezoek afgelopen week verlopen volgens een zeer strak protocol dat elke stap van het echtpaar voorschrijft. “Alles was voorgekauwd. Er waren kleine etiketten op de grond geplakt: ik moest staan waar mijn naam stond.”

Ondanks dat ze een publiek figuur is en soms aan pompeuze ceremonieën moet deelnemen, zegt Macron dat haar nieuwe rol haar niet veranderd heeft. “Ik ben niet veranderd. Niet in mijn hoofd, niet mijn manier van leven.”

LEES OOK: Dit is Brigitte Macron, de Franse first lady die ooit de lerares van Emmanuel Macron was en 25 jaar ouder is