De wildgroei aan cryptomunten – er zijn er volgens de site coinmarketcap.com inmiddels méér dan 1.300 – moet stoppen. Pas dan kan de markt volwassen worden en serieus groeien, denkt de mede-oprichter van ethereum, in waarde de tweede cryptomunt achter de bitcoin.

Steeds vaker zoeken investeerders naar een alternatief voor de meest prominente cryptomunt, de bitcoin. Minder bekende kleinere cryptomunten stegen de afgelopen weken fors in waarde. Medeoprichter van Ethereum, Charles Hoskinson, maakt zich zorgen.

Hoskinson denkt dat de cryptomarkt zal aantrekken, maar pas nadat diverse alternatieven voor de bitcoin ten onder zijn gegaan. “Ik verwacht dat we een consolidatie gaan zien na een substantiële crash”, aldus de medeoprichter van Ethereum in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Lees meer over de visie van de mede-oprichter van ethereum op finanzen.nl »

 

Wil je de koersen van de bitcoin, ethereum, ripple, maar ook de AEX, de dollar en de Dow Jones altijd bij de hand hebben? Download de app van finanzen.nl voor iOS en Android.

(ADV) Makkelijk cryptovaluta kopen? Dit zijn de mogelijkheden: ripple kopen – litecoin kopen – ethereum kopen – bitcoin cash kopen – bitcoin kopen

Lees ook op Business Insider