Premium content ophalen
  • Topconsultant McKinsey is op zoek naar kandidaten die positieve veranderingen willen creëren en complexe problemen willen oplossen.
  • Kandidaten moeten zich voorbereiden op een casus en een persoonlijk gesprek.
  • Een senior recruiter van het consultancybureau legt uit hoe je je als kandidaat in dit sollicitatieproces kan onderscheiden.
  • Lees ook: Je cv voor het eerst in jaren opfrissen? Dit zijn 5 tips van experts

Terwijl er in de wereld van hippe tech-startups momenteel ontslagrondes plaatsvinden, wordt er bij de grote consultancies juist hard gezocht naar nieuwe krachten. McKinsey, een prestigieus consultancybureau, heeft wereldwijd meer dan 500 vacatures openstaan.

Kristen Altenberg, de adjunct-directeur van werving bij McKinsey in de VS, zegt tegen Insider dat het bedrijf op zoek is naar een verschillende soorten medewerkers met uiteenlopende achtergronden en ervaringen. Zo zoeken ze onder meer stagiairs, onderzoekers, vrijwilligers, mensen die een deeltijdbaan willen en ex-militairen.

Altenberg zegt dat de firma wereldwijd van meer dan 400 universiteiten mensen aanneemt. Zo probeert het gevarieerde teams op te bouwen. “We zoeken voortdurend mensen die ingewikkelde uitdagingen willen aangaan, altijd verder willen leren en goed met anderen kunnen samenwerken.”

Premium content ophalen