• McDonald’s zegt nieuwe informatie te hebben over seksueel wangedrag en leugens van voormalig topman Steve Easterbrook.
  • De fastfoodketen eist daarom via de rechter het aandelenpakket en andere compensatie van in totaal ruim 40 miljoen dollar terug die hij meekreeg bij zijn ontslag.
  • Easterbrook zou meerdere ongepaste seksuele relaties hebben gehad met medewerkers en een van hen een aandelenpakket van honderdduizenden dollars hebben gegeven.

Fastfoodketen McDonald’s sleept zijn voormalige topman Steve Easterbrook voor de rechter. De vorig jaar wegens grensoverschrijdend gedrag ontslagen Easterbrook heeft volgens de keten gelogen over zijn relaties, bewijs verborgen in het onderzoek naar zijn gedrag en fraude gepleegd.

De oud-topman stuurde seksueel getinte sms’jes naar een ondergeschikte, wat de aanleiding was voor zijn ontslag.

Onlangs bleek uit een anonieme tip dat Easterbrook nog meer seksuele relaties heeft gehad met andere medewerkers, terwijl hij de baas was. In zijn bedrijfsmail werden tientallen seksueel expliciete foto’s, video’s en ander bewijs van de relaties gevonden. Hij zou ze als bijlagen hebben verstuurd naar zijn persoonlijke e-mailadres.

Verder zou Easterbrook aan een van hen een aandelenpakket ter waarde van honderdduizenden dollars hebben gegeven.

“Deze nieuwe informatie maakt duidelijk dat hij heeft gelogen en bewijsmateriaal heeft vernietigd over ongepast gedrag”, schrijft de nieuwe CEO Chris Kempczinski aan medewerkers van McDonald’s. “Daardoor had hij geen ontslagvergoeding moeten krijgen bij zijn vertrek.”

McDonald’s wil de aandelen en andere compensatie die de voormalige topman mocht houden – een pakket ter waarde van meer dan 40 miljoen dollar – terug. Ook wil McDonald’s voorkomen dat Easterbrook opties op aandelen kan nemen of zijn aandelen kan verkopen.

LEES OOK: McDonald’s-baas ontslagen om relatie met een medewerker – onder het bewind van Steve Easterbrook verdubbelde de aandelenkoers

Lees ook op Business Insider