Wie vroeger geen bijbaan bij de lokale McDonalds had, krijgt nu alsnog de kans om eens te kijken hoe zo’n Quarter Pounder in rap tempo wordt bereid.

Op de website van McDonald’s Nederland kun je een afspraak maken met een filiaal. Je krijgt dan een georganiseerd kijkje in de keuken. Vanaf 8 oktober zijn de deuren open.

“Van magazijn tot friteuse en van grilplaat tot verpakking: ontdek in ongeveer een uur wat zich afspeelt achter de schermen van jouw McDonald’s restaurant,” aldus de snackketen.

McDonald’s mikt op gezonder imago

McDonald’s is sinds kort op een andere tour gegaan en wil dat graag laten zien. De fastfoodketen wordt transparanter en naar eigen zeggen ook gezonder. “Ruim 45 jaar waren we een soort blackbox. Maar bij een modern restaurant past openheid en gezonde producten,” zegt Manu Steijaert, sinds een jaar algemeen directeur van McDonald’s Nederland, tegen De Telegraaf.

De Nederlandse restaurants lieten in 2015, na een forse ingreep, een omzetstijging zien, namelijk met 3,4 procent naar 673,8 miljoen euro.  Dat komt volgens Steijaert door de gezondere en verse producten, zegt hij tegen De Telegraaf.

Een afspraak maken blijkt echter niet voor iedereen even makkelijk, blijkt uit een kleine steekproef van Business Insider. Het filiaal op het Amsterdamse Leidseplein staat wel tussen de opties maar er kan geen datum geselecteerd worden. De McDonald’s in Barneveld biedt op maandagen en dinsdagen wel plek om 10 uur ‘s ochtends.

Lees ook op Business Insider