• Miljardair Bill Gates is grootste private eigenaar van landbouwgrond in de VS.
  • Volgens de tv-zender NBC wordt zijn grond in de staat Washington gebruikt om aardappels te verbouwen voor friet van McDonald’s.
  • Deze aardappelvelden schijnen zó groot te zijn dat je ze vanuit de ruimte kunt zien.

Bill Gates is de grootste private eigenaar van landbouwgrond in de VS – en volgens de tv-zender NBC worden op zijn grond aardappels verbouwd voor de friet van McDonald’s.

Op basis van eigen onderzoek en data van The Land Report meldt NBC dat Gates’ aardappelvelden zo groot zijn dat je ze vanuit de ruimte kunt zien.

De mede-oprichter van Microsoft bezit maar liefst 108.860 hectare landbouwgrond verspreid over 18 Amerikaanse staten, volgens recente gegevens van NBC. En daarmee is hij de grootste private eigenaar van landbouwgrond in de Verenigde Staten.

Woordvoerders van McDonald’s noch die van Bill Gates wilden reageren op verzoek om commentaar van Insider.

The Land Report meldde eerder dat Gates zijn landbouwgronden zowel direct in eigendom heeft als via zijn investeringsmaatschappij Cascade.

Het uitgebreide grondbezit van Gates kwam onlangs weer in de schijnwerpers te staan, nadat hij en zijn vrouw Melinda aankondigden na 27 jaar huwelijk te gaan scheiden, waarbij de boedel moet worden verdeeld.

Lees meer: Bill Gates staat te boek als vriendelijke nerd die de wereld wil redden – nu ontstaan er scheurtjes in dat imago

Bill Gates is de op vier na rijkste persoon ter wereld, met een door Bloomberg geschat vermogen van 144 miljard dollar.

Melinda wordt naar verwachting één van 's werelds rijkste vrouwen na de scheiding. Bill en Melinda hebben een scheidingscontract opgesteld om een procedure in de rechtszaal te vermijden, meldde de site TMZ als eerste. Het koppel is niet in gemeenschap van goederen getrouwd.

LEES OOK: Bill Gates en Warren Buffett gaan samen een hypermoderne kerncentrale bouwen van $1 miljard in Wyoming