• Het Italiaanse sportwagenmerk Maserati doet geen concessies voor zijn eerste elektrische auto, de GranTurismo Folgore.
  • De Maserati kan zich namelijk op veel vlakken meten met een van de snelste stekkerauto’s van het moment: de Tesla Model S Plaid.
  • Tegelijk met de Folgore introduceert Maserati ook de Trofeo. Dat is in essentie dezelfde auto, maar dan met een 3-liter V6 onder de motorkap.
  • Lees ook: BMW doet ook een poging om van een SUV een supercar te maken met de €175.000 kostende BMW XM Hybrid

Het Italiaanse sportwagenmerk Maserati haalt alles uit de kast voor zijn eerste elektrische auto. De GranTurismo Folgore kan zich daardoor prima meten met het snelste paard uit de stallen van Tesla, de Model S Plaid.

De Maserati trekt iets langzamer op dan de Tesla, maar heeft exact dezelfde topsnelheid. De Italiaan heeft als voordeel dat hij zijn accupakket na een paar rondjes circuit wat sneller heeft opgeladen, aangezien hij een hogere laadsnelheid heeft dan de Tesla. Jammer is wel dat hij, ondanks de grotere accucapaciteit, toch een mindere actieradius heeft van 450 kilometer tegenover 600 kilometer.

Maar de Maserati heeft nog wat extra trucjes achter de hand. Kijk zelf maar!

Bekijk de Maserati GranTurismo Folgore EV

LEES OOK: De Ferrari Purosanque is de 725 pk sterke SUV waarvan het peperdure sportwagenmerk zei dat hij er nooit zou komen