Het bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers wil met gezonde onderdelen een doorstart maken.

Woensdag sprak de rechtbank in Rotterdam het faillissement uit van het modebedrijf van Dekkers.

Marlies Dekkers werd wereldberoemd, vooral door beha’s te produceren met bandjes boven de cups. De Rotterdamse werd in 2007 niet alleen uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar, maar won ook in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie. Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de Creator of the Year Award.

Begin augustus werd duidelijk dat Dekkers met financiële problemen kampte. Zo leed het bedrijf in het gebroken boekjaar 2012 een verlies van 2,9 miljoen euro. Ook zou Dekkers een hoge schuld hebben bij de Rabobank. De bank had haar tot 1 september de tijd gegeven nieuwe geldschieters te vinden.

Inmiddels zou worden gewerkt aan een doorstart. Dekkers twitterde woensdagmiddag: “Mixed feelings! Happy with a new start but sad to leave the old behind…”

Doorstart bedrijf Marlies Dekkers

"Het investeringsfonds Karmijn Kapitaal is een overeenkomst aangegaan om met gezonde en veelbelovende onderdelen een doorstart te maken'', meldt de website voor ondernemers sprout.nl. Dekkers zelf komt in de directie en de nadruk zal meer op e-commerce komen te liggen. Een aantal winkels zal moeten sluiten, maar zes blijven open. 35 van de 100 werknemers behouden hun baan.

Dekkers laat aan entertainmentnieuwsdienst BuzzE weten dat ze een spannende en verdrietige dag achter de rug heeft. Ze was er niet bij in de rechtbank. "Ik vond het belangrijker om bij mijn personeel te zijn."

De beroemde ontwerpster vertelt dat de situatie niet meer houdbaar was. Veel kleine winkels waar ze aan leverde hadden moeite met betalen. Aan het merk op zich ligt het niet, dat weet ze zeker. "Het is heel gewild, ook internationaal.''

Dekkers is vastbesloten de zaken nu heel anders aan te pakken. "De focus komt zowel nationaal als internationaal te liggen op online. Daarbij komt er een heel exclusief retailbeleid."