Premier Mark Rutte maakt met zijn werkkamer niet erg veel indruk bij zijn buitenlandse collega’s. Het Torentje is namelijk niet erg groot.

Dat vertelt de premier in een campagnevlog (‘de Mark Rutte-podcast’) aan vlogger Youssef Koukouh, beter bekend als YousToub.

“Ik had mijn Engelse collega een keer langs en die lag echt op de grond van het lachen hoe klein dat kamertje is”, aldus de premier. Later in het gesprek heeft Rutte het over ‘hij’, dus we mogen aannemen dat hij het hier niet heeft over Theresa May, maar oud-premier David Cameron.

Rutte zelf is behoorlijk tevreden met zijn werkplek. “Maar het is wel een leuk kamertje. Het is natuurlijk een oud torentje, zes stoelen. Ik mopper niet hoor. Het is heel mooi.”

De kritiek van David Cameron pareerde hij naar eigen zeggen dan ook direct met een vlijmscherpe observatie: “Het verschil met Downing Street is dat jij op een blinde muur uitkijkt en ik kijk hier op een prachtige vijver uit.”

De rest van het gesprek tussen Rutte en Koukouh gaat vooral over de vlogcarrière van YousToub – “levert dat ook een beetje geld op? – ik ben toch VVD’er”. Koukouh legt Rutte precies uit hoe dat werkt met advertentie-inkomsten, en tipt hem ook nog een adblocker te gebruiken.

LEES OOK: De PvdA heeft eindelijk door dat de echte ‘arbeider’ tegenwoordig op de PVV stemt